HAŞHAŞLI BURMA POĞAÇA NASIL YAPILIR





Merhaba;
   Hafta sonu kahvaltılarınıza ,çay sofralarınıza ,çocukların beslenme çantasına verebileceğiniz güzel bir poğaça tarifi vereceğim.Ben haşhaşlı lezzetleri çok seviyorum .Daha önce anlatmıştım.Bizim haşhaşların nasıl çekildiğini.Çocukluğumdan beri bu nefis tatla büyüdüğüm için belki de vazgeçemem.
    Eskiden haşhaş bulmak çok zordu.Ama ,artık her yerde rahatlıkla bulunabiliyor.Ve şahane haşhaşlı lezzetleri herkes deneme fırsatı buluyor.Hatta öyle güzel tarifler çıkıyor ki..Gerçekten çok hoşuma gidiyor.


HAŞHAŞLI BURMA POĞAÇA


MALZEMELER



  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya veya 1 paket instant maya
  • 1 yumurta sarısı üstüne ,beyazı içine
  • Aldığı kadar un
  • İç malzeme:1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ














YAPILIŞI


  • Yarım su bardağı ılık sütün içine maya ve şeker eklenerek mayanın erimesi sağlanır.
  • Karıştırma kabına sıvı yağ ,süt ,maya,tuz,yumurta beyazı alınır. 
  • Aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  • Üzeri örtülerek hamur iki katı oluncaya kadar mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur ,unlanmış zeminde merdane dikdörtgen olacak şekilde açılır.
  • Üzerine,sıvı yağ ile karıştırılmış haşhaş ezmesi yayılır.Kırılmış ceviz serpilir.
  • 2 cm genişliğinde şeritler kesilir.Hafifçe burularak,kendi etrafında sarılır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 20 dakika dinlendirilen poğaçalar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


10 yorum:

  1. Harika, haşhaşı çok severim sade bile yerim:)) Çöreklere de çok yakışır...
    Tahinli de olursa eğer hmmmmmm super:)))
    Elinize sağlık. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum.Birgün de tahinli deneriz ;)Sevgiler

      Sil
  2. ben hep karşılıklı kapama şeklinde yapıyordum böyle çok daha hoş görünüyor ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep klasik parmak çörek yapardım ben de .Böyle de sunum kolay oldu.Sevgiler.

      Sil
  3. Haşhaşlı böreğe bayılırım...ben bir defa uzunlamasına yapmıştım:) harika görünüyor...anneme hazır bursadayken bir börek açtırmalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay el açması börek nefis olur.Benim yerime de tadın afiyetle.Sevgiler.

      Sil
  4. çok severim bunu elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Güzel yorumlarınıza sevgiler...

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe