GÖKYÜZÜ TEMALI DOĞUM GÜNÜ PASTASI NASIL YAPILIR




Merhabalar;
   Bizim ailede doğum günleri ekim ayı itibari ile başlar.Her ay bir doğum günü kutlamamız vardır.Eee ben de; mutfakla ilgili olunca pasta yapmak bana kalıyor.
   Benim pastacılık eğitimim yok.Süsleme konusunda çok iddialı değilim.İlk fırsatta pastacılık kurslarına gitmeyi istiyorum.Mutfağı seven tüm hanımlar kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
    Pastaları ;sizlere süsleme fikri verebilir diye paylaşıyorum.Ama pandispanya tariflerim ,garanti tutan bir tarif.Ve  çok kolaylıkla yapılabilir siniz.Çünkü genelde pandispanya yapmak zor diye bilinir .Bence normal kek yapan herkes ,pandispanya yapabilir.
    Gökyüzü konsepti niye seçtin derseniz,oğlum bir uçma hastası ,pilotluk sınavlarına girdi.Sonucunu bekliyoruz.Onun doğum gününe de ancak böyle bir pasta yakışır dedim.Böylece "Gökyüzü "temalı bir pasta ortaya çıktı .Bakalım siz beğenecek misiniz



   







MALZEMELER
  • 5 yumurta
  • 6 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı (1/4 limon suyu+su)


KREMA
  • 2 yumurta
  • 1 litre süt
  • 6 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • yarım paket çikolata
  • Damla çikolata
  • 1 PAKET 3'ü bir arada nescafe 

ÜST SÜSLEME

  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 -3 damla mavi gıda boyası










YAPILIŞI
  • Yumurtalar karıştırma kabında şekerle birlikte köpük köpük kadar çırpılır.
  • Limonlu su eklenerek karıştırılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu ile pandispanya hamuru hazırlanır.
  • Kelepçeli kalıbın altına kağıt kaplanarak,yağlanır.
  • Hamur kalıba aktarılır,1-2 kere vurularak havasının çıkması sağlanır.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirlir.(kürdan testi ile pişip pişmediği anlaşılır

KREMA:
  • Tencereye un,şeker,yumurta sarıları,kakao katılır.
  • Süt eklenerek karıştırılarak ,üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.2 paket vanilya eklenir.
  • Kırılmış çikolata içine katılarak eritilir.
  • Soğuyan kremanın içine toz halinde krem şanti eklenerek mikser ile çırpılır.

ÜST KISIM:
  • Krem şanti soğuk süt ile çırpılır.3 parçaya ayrılır.
  • Mavi gıda boyası ile iki farklı mavi olacak şekilde krem şantiye damlatılarak karıştırılır.
  • Soğuyan kek 3 parçaya bölünür.1 bardak sıcak suda eritilen nescafe ile kekin ilk parçasının her tarafı ıslatılır.
  • Kremanın yarısı kekin üzerine yayılıp,damla çikolata serpilir.
  • Kremanın üzerine 2. kat kapatılıp ,nescafe ile ıslatılır.
  • Kremanın geri kalanı yayılıp,diğer kek parçasının kesik kısmı üzerine kapatılır.
  • Beyaz krem şanti düzgünce pastanın üzerine yayılır.
  • İki farklı mavi krem şanti ile renk geçişi yapılır.
  • En son pastanın üzerine ,yıldız krema şekillendirme ucu ile şekiller yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


8 yorum:

  1. harika olmuş hele o bulut temalı kremalar şahane elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Bir şeyler yapmaya çalıştım.Ama pasta gayet lezzetli idi :)

      Sil
  2. Bulutların güzelliği pastaya yansımış. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin kadar olmasa da..teşekkürler.:)

      Sil
  3. Eline sağlık canım, çok güzel olmuş👌

    YanıtlaSil
  4. harikaa görünüyor ellerinize sağlık.. bu arada videodaki siz iseniz çook tatlısınız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Videoda ki benim canım.Sevgiler..

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe