KARNABAHAR KIZARTMASI NASIL YAPILIR


Merhabalar;
   Kış sebzelerinden karnabahardan ne kadar çok çeşitli yemek yapıyoruz,öyle değil mi sevgili yemekseverler...Yoğurtlu salatası,kıymalı yemeği,kaşarlı kıymalı beşamel soslu fırında karnabahar yemeği derken liste uzayıp gidiyor.
   Ama ,en çok bilinen ve en çok sevilen şekli karnabahar kızartmasıdır.Ben genelde her şeyi olduğu gibi onu da fırında kızartmayı tercih ediyorum.Daha hafif olduğu için.Bu sefer ,gerçek kızartma halini yaptım.İtiraf edeyim;tabii ki böyle daha lezzetli oluyor.Bir de kağıt kek kalıplarında yaptığım şekli var.Onu da daha sonra sizlerle paylaşırım.Önce,en lezzetli hali kızartmasına buyurun.


KARNABAHAR KIZARTMASI 
MALZEMELER


  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ




YAPILIŞI

  • Karnabahar ,parçalara ayrılarak ,sap kısımları kesilir.
  • Bir tencerede su ve tuz kaynatılır.
  • İçine karnabaharlar atılır.
  • Karnabahar yumuşayınca ,bir süzgece alınıp,üzerine soğuk su gezdirilir.
  • Önce una bulanır,daha sonra yumurtaya batırılır.
  • Kızdırılmış yağda kızartılır.
  • Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının çekmesi sağlanır.
  • Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


4 yorum:

  1. çok sevdiğim bir yemektir hele sarımsaklı yoğurtla bayılırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabaharın en sevilen hali böyle sanki ;)

      Sil
  2. Daha önce hiç böyle yapmadım ve kızartması çok hoşuma gitti bende deneyeceğim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Denemenizi tavsiye ederim.paylaşırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe