FISTIKLI SARAY KÖFTESİ NASIL YAPILIR


Merhabalar;
   Bir kaç gündür yine buralara uğrayamıyorum.Çünkü kızım üniversite sınavının 2.aşamasının,2.sınavına girdi.Geçen hafta bir oturum,bu hafta 3 oturum.Eee doğal olarak onunla birlikte biz de girmiş kadar oldu.Öğrenciler sınavda dokuz doğururken,veliler de ,dışarıda dokuz doğuruyor maalesef ki.Kızım çıktığında "yaşasın artık bitti" diye ağladı.Çocukların gençliklerini yaşayamadıkları bir sistem.Kaldı ki ben çok rahat bir anne olmama rağmen,yine bir baskı içine giriyor çocuklar.Bundan sonra ,artık yapılacak şey beklemek...Hiç bir öğrencinin emeği boşa çıkmasın.İnşaAllah gönülerinde hangi meslek yatıyorsa onu yapsınlar.Bu Türkiye de çok zor olsa da ;temenniler tabii ki o yönde
     Çok lafı uzattım.Ramazanın son günlerine yaklaşıyoruz.Ve davetlerde eminim son hız devam ediyordur.Klasik yemeklerden sıkılanlar ve pratik tarif arayanlara göre bir ana yemek bu.Hem görsel olarak göze,hem damağa hitap ediyor.Bir o kadar da kolay...Üstelik az malzemeli .Daha ne olsun ;öyle değil mi?Restorantlarda , bayağı yüksek fiyatlar ödediğimiz bu yemeği davet soframızı çok kısa sürede ,saray köftesi ile şenlendirelim o zaman;)


FISTIKLI SARAY KÖFTESİ







MALZEMELER


  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 1 adet yufka
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 kaşık irmik
  • 1 soğan 
  • yarım su bardağı çiğ antep fıstığı
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • DOMATES SOS İÇİN
  • 2 adet rende domates veya 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • 1 kase yoğurt
  • ahşap şişler











YAPILIŞI
  • Kıyma bir kaba alınır.Üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğan,yumurta,ekmek içi,galeta unu,irmik ve baharatlar eklenir.
  • İyice yoğurulur.İçine antep fıstığı katılır karıştırılır.
  • 2 'ye ayrılır.
  • Yufka düz zemine serilir.Üzeri yağlanır.3 kenarı içe kıvrılır.
  • Oralara da yağ sürülür.Köfte harcı uzunlamasına yufkanın ortasına yayılır ve rulo şeklinde sarılır.
  • Vakit varsa bir müddet dolapta bekletilebilir.
  • Rulolar 2 parmak kalınlığında kesilir.Çöp şişlere geçirilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizilip,üzerine tekrar yağ sürülür.
  • 180 derecede pişirilir.
  • SOS İÇİN:Bir tencerede yağlar ısıtılır,üzerine rendelenmiş domates ,ve salça eklenir.
  • Tuz ve biraz su ile kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  • Pişen fıstıklı saray köfteler yoğrt ve domates sos ile birlikte servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

10 yorum:

  1. Elinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. benim de oğlum hafta sonu iki oturuma da girdi ve bitti artık çocuklar 2 senedir perişan oldular inşallah emeklerinin karşılığını alırlar :-)) elinize sağlık çok güzel bir yemek olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınıza ne kadar geç cevap verdiğimi görünce, çok utandım.
      Biliyorsunuz yerleştirmeler yapıldı.Umarım oğlunuz da istediği bölüme girmiştir.Çok zor bir süreç.Hiç bir çocuğun emekleri ziyan olmasın :)

      Sil
  3. çocukların emekleri başarılarla buluşsun inş. ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor benim damak tadıma uyan bir tarif ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Oğlum etli yemekleri yemiyor ama içinde irmik ve fıstık bir de yufka olunca yer mi acaba diye merak ettim. Fıstıklı saray köftesi çok güzel görünüyor, denemeyi düşünüyorum. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Denemenizi tavsiye ederim.İnşaallah sever.Sevgiler :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe