KREPLİ MANTI NASIL YAPILIR



Merhaba;
   Ramazan-ı Şerif'in 5.gününü de geride bırakmaya az kaldı.İftara sayılı saatler var.Her gün facebook ve diğer hesaplarımdan Ramazan Menüsü vermeye devam ediyorum.Ve menüden bir yemegin veya tatlının da tarifini vermeye çalışıyorum.Umarım,sizlere yemek konusunda birazcık da olsa yardımım olur.
    Çünkü biliyorum ki ; yemeğin adını koyduktan sonra yapması çok kolay.En zoru ,ne yemek yapacağına karar vermek.Bugün ki menüde ana yemekte krepte mantı var.Çok kolay ve çok lezzetli.Mantı açamayanlar için güzel bir alternatif.
     Krep yapmayı ,yemeyi ve her türlüsünü mutfağımda kullanmayı seviyorum.Krep benim için"birbir yüzlü "bir yiyecek.Hem tatlısı,hem tuzlusu,hem mantısı ,ne isterseniz yapabilirsiniz.Sizlere şimdiden kolay gelsin:)






MALZEMELER
  • KREP İÇİN
  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

  • İÇ MALZEMESİ 
  • 300-400 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber

  • ÜZERİ İÇİN
  • Yoğurt
  • isteğe bağlı sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane,pul biber

KREPTE MANTI


YAPILIŞI
  • İç malzeme için tereyağ ve sıvı yağ bir tavaya konur.Yağlar kızınca ,küp doğranan soğanlar eklenerek soğanlar şeffaf hale gelinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine kıyma konarak hepsi birlikte kavrulur.
  • Tuz ve karabiber eklenir.
  • KREP İÇİN:Yumurta çırpılır.Üzerine un ve diğer malzemeler eklenir.
  • Süt çırpılarak eklenir.Hamur bir süzgeçten geçirilir.Boza kıvamından daha sıvı bir hamur elde edilir.
  • Krep tavası ocakta ısıtıldıktan sonra bir peçete yardımı ile hafif yağlanır.
  • Bir kepçe hamur tavaya güzelce yayılır.
  • Arka yüzü de kızarınca tavadan alınır
  • Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir.
  • Bir tane krepin tam ortasına kıymalı içten 2-3 kaşık konarak bohça şeklinde katlanır.
  • Bir tepsiye dizilen kreplerin üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür.
  • Fırında ,üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.
  • SOs için:Tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınarak eritilir.Üzerine salça eklenerek ,salçanın pişirilir.
  • Yarım çay bardağı su ile salça biraz açılır.
  • Kreplerin üzerine çırpılmış yoğurt ve salçalı sos ile konularak ,sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

7 yorum:

  1. çok sevdiğim bir tarif ellerinize sağlık sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler :)

      Sil
  2. İlk defa duydum ayrı ayrı ikiside cok seviyorum krepi kahvaltıda tercih ediyorum mantı vazgeçilmezim zaten :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de ikisini birleştirerek deneyin çok seveceksiniz.Üstelik kolay ;)SEVGİLER

      Sil
    2. Bir de ikisini birleştirerek deneyin çok seveceksiniz.Üstelik kolay ;)SEVGİLER

      Sil
  3. güzel olmuş ama baya bir uğraş gerektirir bu elinize sağlık diyorum..:-))

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe