LİMONLU TAVUK NASIL YAPILIR

Merhabalar;
   Sizin evde de öyle mi bilmiyorum ama;bizim evde hem pratik olduğu hem sevildiği ,hem de çabuk piştiği için ,tavuk yemekleri çok sık yapılır.O yüzden tavuk yemek çeşitleri fazlası ile denenir,bizim mutfakta.
    Bu arada ,"ah keşke eski tavuk lezzetlerini bulabilsek" dediğinizi duyar gibiyim.Onu ben de çok ,hem de çok istiyorum.Maalesef ki öyle bir şansımız yok gibi.Köyde ,doğal hayatta yaşayanlara ,doğal beslenenlere o kadar çok özeniyorum ki anlatamam...Biliyorum ki bir çok kişi benimle aynı fikirdedir.Ama ;senede bir kaç gün haricinde o fırsatı bulamıyoruz.
    Doğal ürünler bulabilenler bu şanslarını iyi kullansınlar demekten başka yapacak başka bir şey gelmiyor elimizden.
    Geçen günlerde,banvit tavuk markasının ,  yetkilisi katıldığım  bir etkinliğe gelmişti.Onların bazı  açıklamalarına şahit olduk.Blogger arkadaşlarla beraber.Aslında mantıklı cevaplar aldığımızı da inkar edemeyeceğim.
    Mesela,ilk sorulan soru,neden piliçlerin bu kadar çabuk piştiği...Onların cevabı ise;"her ürünün tazesi daha çabuk pişer"oldu.Devamında etten örnek göstererek,kuzunun ,süt danasının da ,diğer etlere göre daha kolay piştiğini örnek gösterdiler.Piliçte tavuğun küçüğü ve tazesi olduğu daha kolay pişmesinin çok doğal olduğunu vurguladılar.
    Bir de ,piliçleri asla ,ilaçla veya hormonla hızlı büyütmediklerini iddia ettiler,Aklımda kalanlardan bazıları bunlar.Sizlerle paylaşmak istedim.
     Sağlıklı ve doğal beslenmeli günlerin olsun:)


LİMONLU TAVUK 


MALZEMELER


  • 500 gram inceltilmiş ,tavuk göğsü
  • 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu


YAPILIŞI

  • Tavuklar güzelce yıkanır,suyu iyice süzülür.
  • Büyük bir kasede ,limon suyu,sıvı yağ,kekik ,fesleğen,tuz ,limon kabukları karıştırılır.
  • Tavuklar sosun içine aktarılır ve karıştırılır.
  • 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
  • Yağsız olarak ısınmış yapışmaz bir tavada ,arkalı önlü pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

10 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Geç dönüş yapabildim.Kusura bakmayın.Sevgiler:)

      Sil
  2. Tavuk sevdiğimiz gıdaların başında ancak şimdiye kadar o kadar yazılıp çizildi ki artık söylenenler gönül rahatlığı duymamızı sağlayamıyor.
    Umarım haklılardır ve verdiğiniz tarifteki gibi lezzetleri daha sık tüketebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız.Ama inanmaktan başka çaremiz de yok galiba:(Sevgiler :)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık :) içerisinde fesleğen olması çok güzel çok seviyorum tadını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Ben de yakıştırıyorum fesleğeni:)

      Sil
  4. o hormon kullanmıyoruz çabuk büyütmüyoruz laflarına hiç inanasım gelmiyor ya neyse o nedenle pek tavuk yemiyoruz evde yediğimiz zamanda soya sosu ve krema ile tatlandırıyorum ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ; maalesef ki bu başka ürünler içinde geçerli.Elimizden bir şey gelmiyor :(

      Sil
  5. Eskiden tavuklar şimdilerde olduğu gibi çabucak pişmzedi. Nerede o eski tavuklar... Sosa limon katmadan yapiyordum bir de böyle deneyeyim. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski tatlara ulaşmak için olabildiğince soslar katıyoruz ki.Biraz olsun tadını alalım diye :(Sevgiler..

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe