ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR



Merhaba;
   Yaz sebzelerinin en güzeli dolmalık biber değil midir? Ve yaz yemeklerinin de en güzeli ,kıymalı veya zeytinyağlı biber dolmasıdır.Hemen her hafta, mutlaka bir kere kıymalısı yapılır.Yani en azından bizim evde durum böyle.
    Zeytinyağlısı da çok severek yenir.Hele ,ikisinin de pişerken ki, kokusu beni benden alır.Bütün apartman veya bütün mahalle bu güzel kokudan nasibini alır.
    Zeytinyağlı yaprak sarma uzun sürdüğü için ,çoğunlukla zeytinyağlı biber dolması ,yaz davet masalarının baş köşesinde her zaman kendine bir yer bulur.,Ben yıllardır yaptığım tarifimi paylaşacağım sizinle.Annemin tarifi bu ..Herkes onun zeytinyağlısını çok beğenir.Bu lezzetin sırrı ,küçük ve ince kabuklu dolmalık biber seçmekle alakalı diye düşünüyorum...


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI









MALZEMELER

  • 12-13 adet dolmalık biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla  pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1  domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı nane
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kapak yapmak için domates






YAPILIŞI
  • Sıvı yağ ve zeytinyağ tencereye alınır,ısınınca küp doğranmış soğanlar eklenerek  kavrulur.
  • Pirinçler yıkanıp,tencereye katılıp ,şeffaflaşıncaya kadar kavrulur.
  • Üzerine rendelenmiş domates eklenerek biraz kavrulur.
  • Çok az üzerine çıkacak kadar ,sıcak su eklenir.Tuzu katılır.
  • Suyunu çekince ocağın altı kapatılır.
  • İlk sıcaklığı çıkınca nane,ve doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
  • Biberlerin sap ve tohum kısımları çıkarılarak ayıklanır.
  • Biberlerin,içi 1 yemek kaşığı dolusu pirinçli harç ile doldurulur.
  • Biberlerin ağzı kısmı ,dilimlenmiş  domatesle kapatılarak tencereye dizilir.
  • Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su eklenir.
  • Kaynadıktan sonra ,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra ,servis tabağına alınır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Epeydir yapmamıştım. Çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun.Yazın masaların baş tacı bence :)

      Sil
  2. mmmm çok severiz biz de ellerine sağlık ,ben de bir de üstüne biraz fırınlıyorum:) sevgiler afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırınlamasını hiç denemedim.Bir daha ki sefere öyle denemek isterim.Sevgiler :)

      Sil
  3. ilk defa bu tarif ile deneyebilirim yapmayı bakalım nasıl olacak..

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe