MISIR MÜCVERİ NASIL YAPILIR



Merhabalar;

   Mücveri sadece kabakla yapanlardansanız ,size bir de haşlanmış mısırla denemenizi tavsiye ederim.Kabak ,mısır  hangi sebze ile mücver yaparsanız yapın ,yağda kızarmış halinin lezzetini hiç bir şekilde bulamıyorsunuz.Ben ,büyük çoğunlukla kabak mücveri fırında yapıyorum.Bunu fırında denemedim.Olabilir elbette..Ama tam tadında yemek isterseniz yağda kızartarak deneyin derim.
    Eğer yağda sebze kızartırsanız ,yağın çok yanmamasına ve yağı defalarca kullanmamaya dikkat edin.Sebzeler kızarınca ,kalın bir kağıt havlu üzerine çıkarılıp ,fazla yağın süzülmesini sağlamak da bir diğer öneri.

     Bu mücverle ilgili bir anım var.Anlatmadan geçmek istemedim.Bir kanalda ,yemek çekimi yapıyoruz.Biliyorsunuz,çekimlerde bir süre sınırı var ve o sürede tarifleri yapıp sunmanız gerekiyor.Ben de o gün Çilek Soslu Tart Kek,Peynirli Midye Börek tariflerini sürenin bitmesine 4 dakika kala bitirip, sunuma hazırladım.Tariflere karar verirken ,mısır mücveri de yapabiliriz diye konuşmuştuk.Sonradan diğerlerine karar verdik.Mücver sunucu arkadaşın aklında kalmış "onu da yapalım "dedi.Baktım malzeme var.Hemen hazırlayıp ,kızartmaya başladım.İlk çevirmemde bir şey olmadı.Fakat ikinci çevirmemle yağın yüzüme sıçraması bir oldu.Ben o acı ile önce gözüme sıçradı zannettim.Neyse ki gözüm değilmiş.Buzdolabından aldığım bezelye paketini hemen yüzüme tuttum.Nerenin yandığını anlamadığım için yanlış yere tutmuşum.Acı bir yandan,yüzümde iz kalı endişesi bir yandan,üstüm başım yağ oldu bir yandan derken.O halde yayını hiç bir şey olmamış gibi  kapattık.Allah'dan bant yayındı.

      Apar topar nasıl çıktım oradan hatırlamıyorum.Yolda bir eczaneden yanık kremleri ve buz torbası aldım.Çok hızlı bir müdahale ile çok minik bir iz ile durumu kurtardım.Yine de güzel bir anı olarak hatırlıyorum.

     Bu gibi kazalarla karşılaşmamak için,sizde dikkatli olun.Mısır patlayan bir sebze olduğu için ,yağla buluştuğunda sıçrama olasılığı çok yüksek.


MISIR MÜCVERİ



MALZEMELER

  • Bir kutu mısır konservesi(220 gram)
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı un (kek kıvamı olması gerek)
  • tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ









YAPILIŞI
  • Mısır konservesi kullanılıyorsa suyu süzdürülür.
  • Bir kase alınan mısırların üzerine yumurta,kıyılmış maydanoz eklenir.
  • Kare doğranan kırmızı biberler ve mısır unu konur.
  • Un tedarikli eklenir.Kek kıvamına getirilir.
  • Sıvı yağ ısıtılarak , kaşık yardımı ile tavaya konulan malzeme ,arkalı önlü kızartılır.
  • Bir havlu kağıt üzerine çıkarılarak ,fazla yağı alınır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.






8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumlarınıza :)

      Sil
  2. Geçmiş olsun inşallah iyisinizdir :( Tarife bayıldım çok kolay ve lezzetli gözüküyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiyim teşekkürler :)Çok minik bir iz kaldı.Ama önemli değil;)

      Sil
  3. Mücveri hep kabakla yapıyorum.Mısır fikri de çok ilgi çekici ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir lezzet.Deneyebilirsiniz.Sevgilerr :)

      Sil
  4. Merhabalar blogunuzu yeni kesfettim ve takibe aldim bende beklerim sevgiler 😊

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerr.Tabii gelirim.Sevgiler :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe