KIŞ İÇİN BAMYA NASIL HAZIRLANIR



Merhabalar;
   Kış ayından çıkar çıkmaz ,ne konservesi yapsak,derin dondurucuya ne koysak rutini başlıyor.İlkbaharın girmesi ile ,bezelye ile sezon açılıp ,bamya,barbunya,soslar,turşular,reçeller  derken ;bütün yaz kış hazırlıkları ile geçiyor diyebiliriz.
   Ben en çok bamya hazırlayıp ,koyuyorum.Bu sene de ilk açılışı bamya ile yaptım.Mutlaka herkesin bir yöntemi vardır.Ben kendi yaptığım yöntemi sizlere anlatmak istiyorum.Biliyorsunuz,bamya salyalı bir sebze.O yüzden çoğu insan sevmez bamyayı.Benim yaptığım yöntemle hiç bir şekilde o risk  olmuyor.Görsellerde de görebilirsiniz.
   Bamyayı sevmeyenin çokluğu karşısında, faydası da sayılamayacak kadar fazla.Bir kaç faydasını yazmak istiyorum.
  __Çözünür ve çözünmez lifler içerir.Çözünebilir lif metabolik toksinleri yok eder.Böylece kalp hastalığı riskini azaltır ve sindirim sistemi ile vücuttan zararlı toksinlerin atılmasını sağlar.
 __Ülseri önlemede önemli bir etkisi olan bamya,sindirim sistemindeki asidi nötralize eder.
 __Retinayı korur ve kataraktını önlemede büyük destek olur.
 __Stres ve depresyonu azaltırken,sinir sistemini korumaya yardımcı olur.
 __İçerisinde bulunan C vitamini ,güçlü bağışıklık sistemi oluşturmak için önemlidir.
 __Demir ,kalsiyum,manganez ve magnezyum gibi mineraller ihtiva eder.
 __Kilo vermek isteyenler bamyayı tercih edebilir.Bamya,içeriğindeki yüksek liforanı sayesinde tokluk hissi yaratır. (alıntıdır)
   Bunlar yazabildiklerim.Daha  bir çok faydası var.Bence çocuklarımıza da damak tadını oturtmak amacı ile küçüklüklerinden itibaren alıştırmak gerekir.



DERİN DONDURUCUYA BAMYA  NASIL KONUR



MALZEMELER

  • 2 kilo orta boy bamya
  • 3 kilo sosluk domates
  • yarım limon suyu yıkarken
  • yarım limon suyu içine
  • yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (varsa)
  • Buzdolabı poşeti








YAPILIŞI
  • Bamyalar ayıklanır.
  • Limonlu suda biraz bekletilir.
  • Bol su ile bir iki defa yıkanır.
  • Bu arada domatesler rendelenir tencereye alınır.
  • Ocakta sos kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  • Limon suyu,sirke ve limon tuzu eklenir.
  • Üzerine bamyalar katılarak ,tencerenin kapağı kapatılarak bamyaların rengi dönünce ocaktan alınır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Buzdolabı poşetlerine istediğiniz kadar paylaştırılır.
  • Poşetin ağzı sıkıca tutulup bir pipet yardımı ile havası alınır.(böyle yapmadan da havasını alıp sıkıca bağlayabilirsiniz.
  • Poşetlerin ağzı bağlanır.
  • Derin dondurucuya yerleştirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


2 yorum:

  1. ellerine sağlık bayılırım ben bamyaya bugün pazarda baktım kilosu 10TL biraz daha bekleyelim dedim eşime:))
    Afiyetle tüketin bu sefer senin metodu deneyeceğim ben çiğden şoklama yapıp koyuyordum bu daha çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.Bamyanın fiyatı pek düşmüyor.Ben de aklımdan çıksın diye yaptım.Size şimdiden kolay gelsin.Böyle yaparsanız sonucu paylaşırsanız sevinirim :)Sevgiler

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe