VİŞNELİ TEL KADAYIF NASIL YAPILIR



Merhabalar;

   Hafif mi  hafif bir tatlı ister misiniz? Kadayıf tatlısı..Hani "nasıl hafif ,şerbetli değil mi "diye sorarsanız.Onu da anlatayım.Üzerine çok güzel bir vişne sos yapıyoruz.Vişne sosun şeker miktarını ,damak tadınıza göre  azaltabilirsiniz.Daha ekşi olabilir.Vişne ekşi tadı kadayıfın şerbetini hafifletiyor.Bir de güzel bir krema yapıyoruz.Ama onun yerine isterseniz bir top sade dondurma koyabilirsiniz.Böylece hem süper lezzetli hem de hafif bir tatlı yapmış oluyoruz.

    Yalnız tel kadayıf alırken ,kapalı ,paketli kadayıf almamaya özen gösterelim.Çünkü onlar çok kalın oluyor ve piştiği zaman da hamur oluyor.Özellikle yufkacılardan ya da özel kadayıf yapan yerlerden alırsanızçok daha güzel kadayıf tatlıları yapabilirsiniz.

    Bir de kadayıf yapmak çok zor gibi geliyor.Ben yeni evlendiğim zaman yıllarca kadayıf yapmamıştım.Tutturamam diye.Aslında en kolay tatlılardan biri.Sadece şerbetinin soğuğa yakın ya da soğuk,tatlının da ılık olması kadayıfın hamur olmasını önlüyor.Onun haricinde inanın çay oluncaya kadar yapılabilecek basit bir tatlı....


VİŞNELİ TEL KADAYIF







MALZEMELER
  • 250 Gram tel kadayıf
  • 50 gram tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

KREMA
  • 100 gram krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gram labne peyniri

VİŞNE SOS
  • 1 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

ŞERBET
  • 2 Su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon












YAPILIŞI
  • Öncelikle şerbet için ,şeker ve su tencereye alınarak karıştırılır.
  • Ocağın altı açılarak kaynatılır.
  • Üzerine biriken köpükler alınır.
  • 3-4 dakika kaynatılır.içine limon suyu sıkılır.1 dakika daha kaynatılarak soğumaya bırakılır.
  • Kadayıf geniş bir kaseye alınarak ,tel tel ayrılır.
  • Erimiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı üzerine dökülür ve kadayıfın her tarafının yağlanması sağlanır.
  • Kadayıf ,ısıya dayanıklı tek kişilik kaselere  paylaştırılır.
  • 150 derecede ısınmış fırında kızartılır.
  • KREMA İÇİN:100 gram ,yani yarım kutu krema çırpma kabında pudra şekeri ile çırpılır.
  • Üzerine labne peyniri eklenir hepsi birlikte çırpılır.
  • Dolapta bekletilir.
  • VİŞNE SOS;Vişneler bir tencereye alınarak üzerine şeker eklenir.(zamanınız varsa sulanması sağlanır)
  • 1 su bardağına yakın  su eklenerek ,kaynatılır.
  • Çok az su ile açılan nişasta karıştırılarak vişneye eklenir.(Çok katı olursa kıvamına göre soğuk su ekleyebilirsiniz)
  • Soğuyan kadayıflar ,kaselerden çıkarılıp,ılık şerbet dökülür.
  • Şerbeti çeken kadayıfların üzerine krema ,onun üzerine vişne sos konur.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN



4 yorum:

  1. Vişneli Tel Kadayıfı tarifine bayıldım. Kadayıfı sevmemin başlıca sebeplerinden biri ana malzemeyi hazırlamak için uğraşmıyor oluşum. Hazır alıp hemen yapılabiliyor. Vişne sosu ve krema tadına ayrı bir güzellik katmış olmalı... Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişne tadını daha da hafifletiyor.Sevgiler:)

      Sil
  2. Tel kadayıfına zaten bayılırım visneyle bulusunca daha güzel olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe