KAVRUK TATLI NASIL YAPILIR


Merhaba;
   Yine güzel,değişik ,birazcık zor ama yaptığınıza değecek bir tatlı tarifim var.Aslında bu tatlı annemin reçetesi ve inanın çok çok güzel yapar.Bu sefer ben yapmak istedim.Şekli tam istediğim gibi olmadı ama ,tadı yerindeydi.Ama söz annem yaparsa ,onun yaptığının görselini çekeceğim.Şimdilik benim ki ile idare edin ;)Çünkü biliyorsunuz " bayram için farklı tarifler vereceğim "diye .Bu  da onlardan biri..
  Yapılışı oldukça farklı olan bu tatlı da , yağ  rengi dönünceye kadar kızdırılıyor.Hatta yanmaya yakın oluyor.Ve bu yağ sıcak sıcak un ile buluşuyor.Unun rengini de koyulaştırıyor , yerken de un tadını daha kavruk olarak alıyorsunuz..Ağızda kıyır kıyır  dağılıyor. Sanırım o yüzden kavruk tatlı demişler.
    Ama söylediklerim gözünüzü korkutmasın.Daha ne zor yemekler,börekler,baklavalar yapan becerikli hanımlarımıza bu nedir ki ;öyle değil mi?


KAVRUK TATLI 


MALZEMELER
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • kırılmış ceviz


ŞERBET 
  • 3 Su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon








YAPILIŞI


  • Şerbet için 3 su bardağı su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
  • Üzerinde biriken köpükler alınır.Limon suyu sıkılıp,3 dakika daha kaynatılıp ,soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ ve sıvı yağ koyu sarı oluncaya kadar eritilir.
  • Geniş bir tepsiye un konur.Kızdırılan yağ sıcak sıcak unun üzerine aktarılır.
  • Kaşıkla karıştırılarak yağ una iyice yedirilir.
  • Yoğurt ve sirke kabartma tozu,vanilya ile hamur yapılır.
  • Cevizden büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Elde açılıp ,içine ceviz konur ve tırtıklı bir aparat veya rende üzerinde yuvarlanır.
  • 175 derecede ısınmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Soğuyan kurabiyeler ,ılık şerbet ile buluşturulur.
  • KOLAY GELSİN ,AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

4 yorum:

  1. Kalburabastıya benzettim güzelmiş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şekil olraka aynı,fakat yağını bayağı yakmak gerekiyor.Kavrukluğu oradan geliyor.

      Sil
  2. Ben bu tatlıyı hiç denemesemde uzun süre önce tadına baktığımı hatırlıyorum.Gayet leziz bir tat olarak kalmış aklımda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerbeti çekince diğer tatlılarda bazen bir hamur tadı oluyor.Bunda kavruk bir tat kalıyor.Sevgilerr :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe