MÜRDÜM ERİK REÇELİ NASIL YAPILIR




Merhabalar;

   Biz de  yine reçel varr=)Yine mi reçel dediğinizi duyar gibiyim.Ama diyorum ya;benim için kahvaltıların süsü,vazgeçilmez tadı ve rengi.Reçelsiz bir kahvaltı düşünemiyorum.Bir de zeytin.Onu da unutmamayım.Kahvaltımda bunlar varsa başka bir şey istemem.Bu arada,dolabımda da değişik değişik reçeller olmazsa rahat edemem.Yazlıkta ,meyvelerin en doğalı ve en tazesi ile farklı reçeller yapmazsam veya anneme yaptırmazsam yazlık hayatı, yavan geliyor bize;) Mis gibi reçel kokularını mutlaka duymamız gerekiyor.Eee bir de yazın çalışalım ki ,kışın rahat edelim öyle değil mi;) karınca misali...

    Bir de ,sevdiklerimize doğal ev reçeli lezzetini tattırmak.Ve damak tatlarını doğala alıştırmak...Bun lar da bence önemli.Çünkü hazır alınan reçellerde doğal reçel tadını bulamıyorsunuz .Bol miktarda glikoz kullanılan sadece, bir tatlı ...Üstelik küçücük kavanozlarda içinde ne olduğunu bilmediğimiz reçellere dünya paralar veriliyor.Oysa ,yarım kilo meyveden bile bir kavanoz reçel çıkıyor.Yapamam demeyin.Gerçekten reçel yapmak çok kolay ve çok zevkli.

    Bu sefer, mürdüm erik reçeli yaptık.Annemin usulü ile yaptık.Ben şeker ve meyveyi kat kat döşeyip,sulanmasını bekliyorum.Kayısı reçeli tarifime bakabilirsiniz.Annem ise şekeri su ile şerbet kıvamına getirip meyveyi katıyor.Reçeller kategorisinden tüm reçel tariflerini bulabilirsiniz.Ama merak etmeyin daha reçel tarifleri de gelmeye devam edecek...Yaz meyveleri bitmeden ,haydi kızlar reçel yapmaya =) Ay kendimi  reçel seferberliğine çağırıyormuşum gibi hissettim.Öyle bir etkinlik mi düzenlesem acaba =))



MÜRDÜM ERİK REÇELİ









MALZEMELER
  • 1 kilo mürdüm erik
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu (olmasa da olur)








YAPILIŞI
  • Reçel yapılacak tencereye,şeker ve su alınarak ocağın altı açılır.
  • Şeker eriyip ,köpük köpük olduğunda tereyağ eklenir.
  • Ayıklanmış ,yıkanmış mürdüm erikleri kaynayan şerbetin içine katılır.
  • Meyvelerle birlikte pişirilir.Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır.
  • Yarım limon suyu ve suda eritilen 1 çay kaşığı limon tuzu eklenir.
  • Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte 40-45 dakika pişirilir.
  • Bu arada buzdolabına konulan bir küçük cam tabakla ,kıvam testi yapabilirsiniz.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


14 yorum:

  1. ayyy nasıl severimmm nasıl lezzetli olurrrr ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  2. bayılırım buna eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
  3. Mürdüm erik reçeli hiç denemedim sanırım.Tarifi not ediyorum hemen ;)

    YanıtlaSil
  4. Mürdüm erik reçeli hiç yemedim ama iştah açıyor fotolar :)

    YanıtlaSil
  5. Bir an mutfaktaki karameli andıran meyveli kokuyu duyar gibi oldum. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık.
    Ben de reçel yapmayı çok severim,hobimdir diyebilirim ama bindebir yerim.
    Olmazsa reçel mutfak bereketsiz olur sanırım...

    YanıtlaSil
  7. Geçtiğimiz hafta il dışından çok sevdiğim için hazırını almıştım :)) Şimdi sizde tarifini görünce çok hoşuma gitti ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık böyle gördükçe özeniyorum ama evde tatlı yenmiyor çocuklar varken biraz yapıyordum onlar da olmayınca reçel faslımız kapandı:)Paylaşıyorum illaki seveni de çoktur tarifi ulaştıralım o zaman:)

    YanıtlaSil
  9. ekmeğe tereyağ ve reçel sürmeyi çok severim canım.erik reçelide harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Erik recelini severim ;) Tereyağı bütün reçeller eklenebilir mi, ilk kez duydum bu detayi merak ettim.

    YanıtlaSil
  11. Ne şirin görünüyorlar ellerinize sağlık hiç yemedim bu reçelden merak ettim tadını şimdi :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,
    Cam tabakta test yapıyordum ama öncesinde buzdolaba koyulacağını bilmiyordum. Bu püf noktayı da yazdım aklımın bi köşesine. Elinize sağlık...
    Bende beklerim bloğuma kahve içer sohbet ederiz :)

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel reçel ypmek iyidir,
    MUTluluk içerir mümkünse az yemek şartı ile.
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  14. Ayy nefis gözüküyor, kesinlikle denemeliyim ^^
    Bu arada blog paylaşım etkinliğinden geliyorum, bloğunuzu takipteyim.
    Sizde bloğumu takip ederseniz sevinirim.
    vintagenmakeup.blogspot.com

    Sevgiler

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe