Merhabalar;
Tatlı sevenler ,hemde sütlü tatlı sevenler için;misler gibi vişne soslu muhallebi tarifi vereyim diyorum.Hem de bu sıcak havalarda buz gibi dondurma niyetine bile yiyebilirsiniz.Çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz.
Özellikle vişnenin son zamanlarını yaşadığımız bu günleri değerlendirelim .Benim,buzdolabına koyduğum bir kaç yiyeceğin başında vişne geldiği için ,yaz kış vişneli tatlı yapmakta zorlanmıyorum.Hatta o kadar çok vişne stokluyorum ki...kışın çıkarıp yediğimiz bile oluyor.Pastalarda da çok kullanıyorum.Vişneli tatları daha çok seviyorum galiba...Reçel de olduğu gibi pastada da verdiği ekşi tadı seviyorum.Damağımıza verdiği mayhoşluk ile yaş pastaların tadını da hafifletiyor gibi geliyor bana.Bilmem siz ne dersiniz?
Ayy ben bir bakmışım vişneye ,destan yazmışım.Şaka bir yana ,Allah'ın verdiği nimetlerin hangisi kötü.Öyle değil mi?Bu söylediklerim az bile.Yeri gelmişken,biraz da vişnenin faydalarından bahsedeyim diyorum.
_ Yaşlanma karşıtı bir meyvedir.
_Anti ageing özelliği vardır.
_Bağışıklı sistemini güçlendirir.
_Kalsiyum,demir ve fosfat gibi mineralleri içerir.
_Sinir sistemini düzenleyici etkisi vardır.
_Kansere karşı koruma sağlar.
_İyi bir antioksidandır.
_Kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
_Göz yapısına ve görme sistemine faydalıdır.
_Unutkanlığa faydalıdır.
_Depresyona ve strese karşı etkilidir.(Alıntıdır)
Ve ,inanın yazamadığım bir sürü faydası var.Eğer taze yiyemiyorsanız.Ekşi geliyorsa ,meyve suyu veya komposto şeklinde tüketebilirsiniz.
VİŞNE SOLU BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ |
YAPILIŞI
- Bir tencereye ,un ,nişasta,yumurta,şeker , alınarak üzerine süt eklenir.
- Karıştırılarak üzeri göz göz oluncaya kadar ,muhallebi kıvamında pişirilir.
- 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir.
- Üzerine kabuk bağlamaması ara ara karıştırılarak soğutulur.
- 1 paket kem şanti toz halinde muhallebiye katılarak mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpılır.
- Kaselerin yarısına kadar muhallebi doldurulur.
- Ezilmiş bebe bisküvileri muhallebinin üzerine 2 parmak kalınlığında dökülür.
- Tekrar muhallebi konur.
- VİŞNELİ SOS
- Vişneler ayıklanır,(ben ayıklamadım) üzerine şeker eklenerek sulanması sağlanır.(Vaktiniz yoksa 1 su bardağı su eklenir)
- Tencereye alınan vişneler kaynatılır.Su ile açılmış nişasta katılarak jöle kıvamına gelen sos ocaktan alınır.
- Ara ara karıştırılarak soğutulur.
- Muhallebilerin üzerine vişneli sos pay edilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN
Bu günler için çok ferahlatıcı olur. Teşekkürler :)
YanıtlaSilEvet öyle.Ben teşekkür ederim güzel yorumlarınıza :)
SilBu nasıl güzel bir tarif böyleee :)) Akşam akşam canım çekti, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAy canınız çektiyse kusura bakmayın :(Nasıl telafi etsem bu durumu :(
SilBayılırım sütlü tatlılara :)
YanıtlaSilDaha hafif oluyor.Sevgilerr :)
SilOh oh oh! Tarif güzel, fotoğraflar güzel. Daha ne olsun ❤
YanıtlaSilBenden de bu güzel yorumlara çokkk teşekkürler :)
SilEllerinize sağlık harika :)
YanıtlaSilEvdeki vişnelerden hoşaf yapmıştım Hacer Hanım. Hoşafını içtik, meyveleri kaldı. Tarifinizi görünce ilk o geldi aklıma, şahane olur, yapacağım bu tarifinizi, üzerine de kalan vişnelerimi koyacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilne güzel olmuş ekşi ekşi vişneli bayıldım :-))
YanıtlaSilGörüntüsüne bayıldım.Lezzetininde tam benlik olduğuna eminim :)
YanıtlaSiloffff.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık ^^Olsa da yesem dedim resmen :))
YanıtlaSilBundan sonra tatlı tarifleri için bloğunuza sık sık geleceğim gibi görünüyor ^^
Bloğunuzu etkinlikte görüp takibe aldım.. Beni de ziyaret ederseniz çok mutlu olurum ^^
www.lovviez.blogspot.com