AJVAR SOS NASIL YAPILIR



Merhaba;
   Çok lezzetli bir sos tarifim var.Közlenmiş kırmızı biber ve közlenmiş patlıcan deyince nasıl tat geldi aklınıza ;) O tat ; sarımsak ,soğan ve domatesle birleşince nasıl olur dersiniz?İşte siz tahmin ettiniz.Nefis bir sos ortaya çıkıyor.

    Benim her şeyi yiyen fakat patlıcan yemeyen oğlum bile,bu sosu makarnaya döküp döküp yiyorsa;artık başka bir şey söylememe gerek yok diye düşünüyorum ;)Tabii şaka bir yana,ben ajvar sosunu kışlık olarak hazırladım.Ama daha az yapıp,günlük olarak tüketebilirsiniz.Benim verdiğim ölçüden tahmini 1 kilogramlık kavanoz için.Ölçüyü çoğaltabilirsiniz.

    Dediğim gibi,makarnaya çok yakışıyor.Et ,tavuk ,köftenin yanında da süper oluyor..Özellikle çalışan hanımlar,çokça hazırlayıp dolapta veya benim yaptığım gibi kavanozlara koyabilirler.Yalnız konserve yaparken bazı dikkat edilmesi gereken noktalar var.Mutlaka bilenler vardır.Ama ben yine de hatırlatmak istiyorum.


  • Öncelikle konserve yapılacak sebzelerin taze olması çok önemli.
  • Sebzeler iyice yıkanıp kurulanmalı.
  • Konserve yapılacak cam kavanozlar 15-20 dakika kaynatılmalı.
  • Kapaklar her seferde yeni alınmalı ve onlarda kaynatılıp steril edilmeli.
  • Sebzeler kavanozlara doldurulduktan sonra bir tahta kaşık sapı ile havası alınmalı.
  • Kapak sıkıca kapatılmalıdır.
  • Asitliği düşük fasulye ve bezelye gibi sebzelerin konservesi hazırlanırken düdüklü tencere kullanılmalı.
  • Ve kullanacağınız zaman;kapakta bombelik ve kabarıklık olmamasına dikkat etmeli.

 
   
 
AJVAR SOS 






MALZEMELER
  • 2 adet iri çekirdeksiz kemer patlıcan
  • 4 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 7-8 adet sosluk domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • tuz
  • Yarım çay bardağı sirke







YAPILIŞI
  • Patlıcanlar ve kırmızı biberler közlenip.kabukları soyulur.
  • Tencereye sıvı yağ konur.Üzerine küp doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenip,kavrulur.
  • Kabukları soyulup doğranan domatesler eklenir.
  • Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Közlenmiş patlıcan ve biberler doğranıp eklenir.Tuz,arzuya göre pul biber katılır. 
  • Hepsi birlikte 3-4 dakika daha pişirilip,sirke eklenir.
  • Blendrdan geçirilir.
  • Kavanozlar ve kapaklar kaynatılır.
  • Kapaklar temiz bir bez ile kurulanır.
  • Kaynar sos ,kavanozlara doldurulur.Kapaklar sıkıca kapatılır.
  • Temiz bir havlu üzerine ters çevrilir.Bir gece bekletilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.



8 yorum:

  1. Ellerine sağlık bayılırım bu sosa bir ara ne çok yaptım bir ses mutfaktan gel gel sostan ye diyordu sanki:)))))))) malzemeler hala varken biraz yapsam iyi olacak bak aklıma iş koydun şimdi:)) sevgiler sağlıkla afiyetle tüketin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet iş çıkmış ama hazırda olunca da çok güzel oluyor.Size kolay gelsin.Sevgiler :)

      Sil
    2. Görev tamam başıma iş çıkardığın için kucak dolusu sevgiler:))))
      Eşime dedim arkadaş yapmış ajvar sosu görünce aklıma geldi yapalım mı diye malzemeler anın da alındı(daha önce bir kaç kez yapmıştım) közlenenleri o temizledi birlikte yaptık sağlıkla yiyeylim inş:)

      Sil
  2. Harika bir blogunuz var. Bloglar Yarışıyor kampanyası ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, blogunuzu tanıtın, mansiyon ve promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2016 yılı içerisinde 4.kez düzenliyoruz. Katılım için detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
    İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!


    Web : http://www.bloglaryarisiyor.net
    Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net
    Tel : +90212 330 9707

    YanıtlaSil
  3. of ya bu süper valla du bunu annneme sölüyüm de yapsıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam sonucu bekliyorum sevgili deeptone kocaman sevgiler :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe