KREM ŞANTİLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR



Merhaba;

   Kışın hamur işleri daha mı çok tüketiliyor acaba ne dersiniz?Günler ,çaylar,toplantılar derken;Bir de çocukların beslenmeleri için yapılınca ,ucundan kıyısından yeniyor.Ama poğaçalar her zaman kurtarıcı hamur işlerinden birisi.Mayasız ,mayalı ,şekilli şekilsiz  yapılıyor.Kekten sonra evlerde en çok yapılan yiyecek diye düşünüyorum.
   
    Bu poğaçanın hamuru biraz farklı.Çünkü içinde krem şanti var.Yok merak etmeyin;tatlı bir poğaça değil.Çünkü biliyorsunuz normalde mayalı hamurlara şeker ekleniyor.İşte onun yerine ,tatlı krem şanti ile yoğuruluyor.Diğer hamurlar gibi pürüzsüz değil.Ama size ,hamur bozuldu mu?acaba diye düşündürmesin.Gayet güzel poğaçalar oluyor.Ben böyle pastane poğaçası şeklinde yaptım.İçine peynir ,maydanoz koydum.Siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ve istediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz.



KREM ŞANTİLİ POĞAÇA



MALZEMELER

  • 150 gram erimiş tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (sarısı üstüne)
  • 5-5,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Peynir ,maydanoz







YAPILIŞI
  • Ilık sütün içinde maya eritilir.
  • Süt,sıvı yağ ,tereyağ ve krem şanti eklenerek karıştırılır.
  • Tuz ile birlikte un yavaş yavaş eklenerek ,ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak ılık yerde mayalandırılır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak içine peynir ,maydanoz karışımı konarak şekil verilir.
  • 15-20 dakika tepsi mayası gelince üzerine yumurta sarısı sürülür.Üzeri çatalla şekillendirilir.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.





10 yorum:

  1. Çok ilginç:) başlığı okuyunca içine krema filan yaptınız sandım:))) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürprizli bir başlık olmuş galiba;)teşekkürler :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık :)) Krem Şanti ile ilk kez gördüm bu tarifi ve çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayalı hamurlara şeker katmak gerekiyor.Bu da o mantık galiba :)Sevgiler

      Sil
  3. Krem şanti eklemeyi ilk düşünen kimdi acaba? Gerçekten ilginç bir buluş ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten ilginç ama mantıklı;)bulanı tebrik etmek gerek:)SEVGİLER

      Sil
  4. sen işte tam anne mutfağısıııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok hoşuma gidiyor anne mutfağı sözü :)Sevgili deeptone senin için modern mutfaktan bir tarif yazmak farz oldu artık ;)Kocaman sevgiler :)

      Sil
  5. bir kere yemiştim şantili poğaça ve baylmıştım =) güzel bir tarif cidden, hatırlattığınız için teşekkürler =)

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe