ANGELİK ERİKLİ GALETTA (TART)NASIL YAPILIR




Merhabalar;
 
   Sevgili dostlar size çok uzun zamandır yapmak istediğim gerçekten tadını çok ama merak ettiğim birazcıkta tahmin ettiğim bu güzel tatlının tarifini vermek istedim.İncecik ,ağızda dağılan bir hamur,onun üzerinde mayhoş bir lezzet.Ve kesmeye kıyamayacağınız bir renk güzelliği...

    Ne kadar çok bahsettim farkındayım.Ama tahminimden daha nefis bir tat oldu.İnstagramda yayınladığımda bir arkadaşım "ayy keşke ismi Türkçe olsaydı"dedi.Normalde ismi bu." Seni mi kıracağım arkadaşım;erikli tatlı pide deriz dedim.Aslında hamuru bildiğimiz gerçek anlamda tart tarifi.

    Biliyorsunuz gerçek tart tarifinde, kullanılan bütün malzemeler soğuk olmak zorunda.Hatta eliniz bile.Eklediğiniz suyun buzlu su olması gerekiyor.Hamurun en az 20 dakika buzdolabında bekletilmesi gerekiyor.Ağızda dağılan kıtırlığı bütün bunlar sağlıyor.O yüzden Angelik erikli tart da diyebiliriz.Üstelik yoğurma derdi de yok.Elinizle hamuru hafif toparlayıp,mutlaka 20 dakika dolapta bekletmeniz de tarifin olmazsa olmaz şartı.

     Bu kadar madde gerekli diye yazdım fakat ,hem adı hem yapılışı gözünüzü korkutmasın.İşlem anlattığım kadar uzun sürmüyor.Hatta 2 ölçü yapıp,derin dondurucuda bekletebilir,daha sonra kullanabilirsiniz.


ANGELİK ERİKLİ GALETTA (TART)











MALZEMELER
  • 250 gram kare parçalara kesilmiş soğuk tereyağ
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Yarım kilo angelik erik
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • Meyvelerin üzerne serpmek için 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzerine pudra şekeri





YAPILIŞI
  • Soğuk tereyağ, şeker,tuz metal bıçaklı robot veya mikser ile kısa kısa parçalanır.
  • Sirke ve soğuk su azar azar eklenerek kısa kısa aralıklarla karıştırılır.
  • Taneli bir hamur elde edince elle toparlanır.
  • Hamur iki parçaya ayrılıp ,top şeklinde streç filme sarılarak dolapta 30 dakika veya daha fazla bekletilir.
  • Hamurlar yanmaz kağıt arasında yuvarlak açılır.Bir tencere kapağı ile yuvarlak kesilir.
  • Üzerine nişasta serpilir.Bir parmak kalınlığında elma dilim kesilen erikler kenarlardan boşluk bırakılarak dizilir.
  • Diğer hamurda aynı şekilde hazırlanır( veya daha sonra pişirilebilir.)
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker hamura ve eriklerin üzerine serpilir.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Ilıkken üzerine pudra şekeri serpilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN





8 yorum:

  1. Görüntü şahane,elinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. Pek nefis görünüyor elinize saglik 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da nefisti keşke tatırabilsem .Sevgiler :)

      Sil
  3. 30 saat az degilmi hacercim kalmisken 1 yil kalsa buzdolabinda 😂😂😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 1 yıl kalmasında bir sakınca yok ;)Sevgiler kocaman :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe