ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR



Merhabalar;
 
   Bu düşüncemi her seferinde söylüyorum ama,haksız da sayılmam.Çünkü  ne zaman kabak yemeği yapsam ,bu sebzenin ne kadar bereketli bir sebze olduğu aklıma gelir.Kabakla yapılan yemekler saymakla bitmiyor.

    Unutursam hatırlatın ;) Çorbası ,mücveri,kıymalı yemeği,dolması ,zeytinyağlısı,yoğurtlu sarımsaklı kızartması,böreği,keki ,salatası derken ...çeşit ne kadar çok. Görüyorsunuz değil mi?Bunlar benim aklıma gelenler.Mutlaka daha bir çok, kabak yemeği çeşidi var. Üstelik en ucuz sebzelerden birisi.Kalori değeri çok düşük olduğu için diyet yaparken de bolca tüketilebiliyor.

     Şu an aklıma geldi ,kabağın yemeğini veya dolmasını yaptığım zaman ,kabuklarını da hafif yağda sote yapıp omlet yapıyorum.Çok leziz bir omlet oluyor.Bir ara yazarım nasıl yaptığımı.

      Bu tarif de; kabağın "zeytinyağlı dolma" hali.Gerçekten güzel oldu.Tarif  benden,denemek sizden.


ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI







MALZEMELER

  • 4 adet kabak 
  • 1 büyük veya 2 orta boy soğan 
  • yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay sıvı yağ
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 olgun domates rendesi
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı üzüm
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Bir tutam dere otu
  • tuz







YAPILIŞI
  • Kabakların kabukları soyulur.İçleri oyulduktan sonra yıkanır ve tuz ile ovulur.
  • Tencereye sıvı yağ konur fıstıklar hafif kavrulur.
  • Sıvı yağ eklenir.
  • Soğan küp şeklinde doğranır,kavrulur.
  • Yıkanan pirinçler eklenir,tuz ilave edilip kavrulur.
  • Üzerine domates rendesi konur.Hafif pişirilir.
  • Pirinçlerin üzerini, çok az geçecek kadar sıcak su eklenir.Pirinç suyunu çekince altı kapatılır.
  • Nane,kuş üzümü ve dere otu ilave edilir.
  • Kabakların içleri çok sıkı olmayacak şekilde doldurulur.
  • Dik olacak şekilde tencereye dizilir.
  • Kabakların yarısına gelecek kadar su ilavesi ile pişirilir.
  • Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


15 yorum:

  1. Yapayı en sevdiğim tabi yemeyi de en sevdiğim dolma şekli. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hafif oluyor.Ellerinize sağlık:)

      Sil
  2. Kabak hiç zeytinyağlı yemedim 😳

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve tarifi hemen uygulamak istiyorum keyifli bir blogunuz var , bana da beklerim sevgiler.. www.zeynepöztürk.com

    YanıtlaSil
  4. mm... harika görünüyor. hele bir de enine bu şekilde kesilince :)


    Bu arada takipteyim. Sizleri de beklerim.

    http://berilcimcime.blogspot.com/

    http://makyajbox.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.Tabii ki gelirim .Sevgiler :)

      Sil
  5. kabakla ilgili her şeyi çok sefiyooom :)

    YanıtlaSil
  6. Bizim evde çok sevilir.İçinden çıkanlarla da ertesi güne bir mücver tamamdır ♥

    YanıtlaSil
  7. çok severim elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık canım Duru'm bayılıyor kabak dolmasına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne güzel...Afiyet şifa olsun Duru'cuğa

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe