PİLELİ GÜL BÖREĞİ NASIL YAPILIR



Merhaba;

   Sıcacık bir böreği sevmeyen kaç kişi vardır acaba.Ben çok kişi olduğunu düşünmüyorum.Hele hafta sonu kahvaltılarında sıcacık hele kıymalı bir böreğe kimse hayır diyemez.Üstelik yapılışı çok çok kolay...

    Genelde yoğurtlu,sütlü ,sulu börek sosları ile yapıyoruz.Bu börek dediğim gibi çok pratik.Çünkü hazır krema ile sürülüyor.Sosla uğraşmıyorsunuz.Yine her zaman dediğim gibi;iç malzeme seçenekleri size kalmış.İstediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz.Ben kıymalı yaptım.Tarifini öyle vereceğim.Bir de ufak bir kolaylık söyleyeyim.Ben böreği yaparken,üçgen kesilen yufkalara krema sürüp,şekli öyle verdim.Biraz zor oldu.Siz şekli verdikten sonra ,kaşıkla krema dökerseniz sarması daha kolay oluyor.Benim yaptığım şekilde ise sos yufkanın her tarafına daha güzel yayılıyor.

     Ben her iki şeklini de anlattım.Size nasıl kolay gelirse öyle yapabilirsiniz.Ama mutlaka bir kere deneyin.Çıtır,çıtır bir börek oluyor.Benden söylemesi...


GONCA GÜL BÖREĞİ





MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 2 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • tuz,karabiber
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 su bardağı hazır krema 
  • 1 yumurta sarısı




YAPILIŞI
  • Küp doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur.
  • Üzerine kıyma eklenerek hepsi birlikte pişirilir.
  • Tuz ve karabiber konur.
  • Bir yufka tezgaha serilir.4 parçaya bölünür.
  • Krema yufkanın her tarafına yayılır.
  • İşaret ve baş parmak tam  yufkanın ortasına bastırılıp ,kendi etrafında döndürülür.
  • Ortasına iç malzeme konarak,kenarlarda kalan ortaya kapatılır.
  • Şekli bozulmadan tepsiye ters çevrilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.Haşhaş tohumu serpilir.
  • 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.



5 yorum:

  1. Oldukça pratikmiş aslında. Paylaşımınız için teşekkürler. Ve harika görünüyor elinize sağlık. :) :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık Hacer hanım, çok güzel görünüyor =).

    YanıtlaSil
  3. elinize saglık muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  4. Hazır yufkaya krema sürerek hiç börek yapmamıştım. Tadının harika olacağını düşünüyorum. İlk fırsatta deneyeceğim. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. İlk fırsatta deneyeceklerimden.Ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe