ZEYTİNYAĞLI FASULYE DİZMESİ NASIL YAPILIR



Merhaba;

   Zeytinyağlı yemeklerle aranız nasıl?Zeytinyağlı deyince ilk akla yaprak sarma geliyor sanki;) Öyle değil mi?Ondan sonra zeytinyağlı taze fasulye gelebilir,diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz?En azından sıralama benim için böyle...

    Zeytinyağlı yemekler ,yardımcı yemekler gibi düşünüldüğü için ,genelde soğuk olarak tüketilir.Öncelikle bir ana yemek seçilir."Yanına da bir zeytinyağlı yaparım tamam" denir.Bilemiyorum ama ;zeytinyağlı yemekler ne kadar sağlıklı olursa olsun,hep ikinci planda kalıyor.Ve (bence) hak ettiği değeri Ege Bölgesi hariç diğer bölgelerimizde göremiyor.Mesela.bir zeytinyağlı biber dolması,etli biber dolması gibi ana yemek yerine geçmiyor,geçemiyor.

   Bu durumun değişmesi ,aslında birazcık da biz hanımların elinde...Aile üyelerini sağlıklı yemeklere alıştırmak ,sevdirmek yine biz  kadınların görevi...Çünkü ev mutfakları bizden soruluyor;)Değil mi?

   Ne diyelim;zeytinyağının  daha çok sevilmesi ve tüketilmesi umuduyla...


ZEYTİNYAĞLI FASULYE DİZMESİ





MALZEMELER
  • 1 kilo taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 2 kahve fincanı zeytinyağ
  • Tuz
  • 1 dolu tatlı kaşığı şeker




YAPILIŞI
  • Taze fasulye ayıklanır.Yıkanır.
  • Bir kasenin içine soğanlar ve kabuğu soyulan domatesler küp doğranır.
  • Zeytinyağı,tuz ve şeker eklenerek karıştırılır.
  • Geniş bir pilav tenceresinin ortasına yarım domates konur.
  • Fasulyeler domatesin etrafına düzgünce dizilir.
  • İlk kattan sonra soğanlı harç yayılır.
  • Kalan fasulyelerde aynı boyda olacak şekilde dizilip,kalan sos üstüne yayılır.
  • Şekli bozulmaması için bir tabak kapatılır.
  • Kısık ateşte pişirilir.
  • Ilınınca şekli bozulmadan düz bir tabağa ters çevrilip,servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


4 yorum:

  1. Pazardan fasulye almıştık. Çok sevdiğim bir Aksaray yemeği yapacaktım. Fasulye kavurması. Yumurta da kırılır. Ama tarif öyle göze hitap ediyor ki deneyeceğim bugün. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. dizme mi adı aaaaa yapcam tamams :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç bu şekilde denememiştim.Çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Zetinyağlı fasulyeyi çok severim bende bol bol pişiriyorum :) Bu şekilde dizerek yapmamıştım ama görsel olarak bu şekilde daha güzel gözüküyor ;)

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe