KAVURMALI NOHUTLU PİLAV NASIL YAPILIR

   ------------------
Merhabalar;
 
  Ah keşke , hayatımızdan beyazları çıkarabilsek ne güzel olur değil mi?Bir yemek bloggerı beyaz deyince ,şu en meşhur 3 beyazı anlamakta güçlük çekmemişsinizdir sanırım.Un,şeker,tuz...Tabii bütün beyaz yiyecekler bu kategoriye dahil.Pirinç pilavı gibi.

  Ama,bizim masalarımızın en baş köşesinde pilav vardır.Şahsen ben çok severim,özellikle tavuk suyu ile yapılan pilavları.Mutlaka bahsetmişimdir;çorbalarda olduğu gibi pilavları da mutlaka tavuk veya et suyu ile yapın.Mesela bir tavuk budu alıp onun suyuna pilav yapıp,etine de bir yemek yapabilirsiniz.Bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ama; ben boş su ile yapılan pilavları ,çeşme suyunda pirinç haşlamışım gibi geliyor .

   İşte pilav yapmak hakkında fikirlerim böyle.Ki bizim büyüklerimizin söylediği gibi,pilav yapabilen ,her emeği yapar diye çok yaygın bir düşünce var.



KAVURMALI NOHUTLU PİLAV 

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağına yakın tavuk veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 3 damla limon suyu
  • tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

KAVURMASI
  • Yarım kilo yağsız kuzu eti
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,pul biber,kekik







YAPILIŞI
  • Pirinçler 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş sıcak suda ıslatılır.
  • KAVURMA:Önce kavurma yapılır.
  • Tencereye küçük doğranmış kuyruk yağı konur ,yağ iyice eriyinceye kadar kavrulur.
  • Yağ ,kahverengi olunca,o parçalar (yani kakırdak) delikli bir kepçe ile alınır.
  • Etler yağın üzerine eklenir,hızlı ateşte et mühürleninceye kadar kavrulur.
  • Tereyağ ve tuzu ilave edilir.Gerekiyorsa sıcak su ilavesi ile ,ağzı kapalı olarak pişirilir.
  • PİLAV:Geniş bir teflon tencereye ,tereyağ ve sıvı yağ konur.Yağlar eriyince,tavuk suyu tencereye eklenir.Tavuk suyu tuzlu ise az tuz konur.
  • Su kaynayınca,iyice yıkanmış ,süzülmüş pirinçler suya aktarılır.
  • Biraz karıştırılır.
  • Kaynayınca ocağın altı kısılır.Bu arada ,haşlanmış nohutlar katılır.
  • Pilavın üzeri göz göz olunca altı kapatılır.Üzerine kağıt havlu konur,tencerenin kapağı kapatılır.
  • Pilav demlenince büyük bir kaseye önce kavurma konur.Üzerine pilav hafif bastırılır.
  • Servis edilecek tabağa ters çevrilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.









    5 yorum:

    1. Harika görünüyor ellerinize sağlık hacer hanım 😊. Size katılıyorum gerçekten de pilav yapabilen her yemeği yapar. En kolay yemek gibi görünüyor ama en zor şey pilavı tane tane düşürebilmek 😊. Sevgilerimle

      YanıtlaSil
    2. Bence de pilav yemegini yapan her yemegi yapar 😊😊 Tarif icin tsekkurler. Resim cok guzel soylemeden gecmeyim dedim 😃

      YanıtlaSil
    3. Görüntü muhteşem eminim lezzeti de öyledir.

      YanıtlaSil
    4. Güzel bir yazı teşekkürler. Olsa da yesek diyebileceğimiz bir türden

      YanıtlaSil
    5. Ellerinize sağlık, mutlu yollar dilerim :)

      YanıtlaSil

     

    E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

    İzleyiciler

    FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

    Google+

    Bumerang - Yazarkafe
    tarifbul.com

    SEÇTİKLERİM

    Bumerang - Yazarkafe