Merhabalar;
Ah keşke , hayatımızdan beyazları çıkarabilsek ne güzel olur değil mi?Bir yemek bloggerı beyaz deyince ,şu en meşhur 3 beyazı anlamakta güçlük çekmemişsinizdir sanırım.Un,şeker,tuz...Tabii bütün beyaz yiyecekler bu kategoriye dahil.Pirinç pilavı gibi.
Ama,bizim masalarımızın en baş köşesinde pilav vardır.Şahsen ben çok severim,özellikle tavuk suyu ile yapılan pilavları.Mutlaka bahsetmişimdir;çorbalarda olduğu gibi pilavları da mutlaka tavuk veya et suyu ile yapın.Mesela bir tavuk budu alıp onun suyuna pilav yapıp,etine de bir yemek yapabilirsiniz.Bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ama; ben boş su ile yapılan pilavları ,çeşme suyunda pirinç haşlamışım gibi geliyor .
İşte pilav yapmak hakkında fikirlerim böyle.Ki bizim büyüklerimizin söylediği gibi,pilav yapabilen ,her emeği yapar diye çok yaygın bir düşünce var.
YAPILIŞI
- Pirinçler 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş sıcak suda ıslatılır.
- KAVURMA:Önce kavurma yapılır.
- Tencereye küçük doğranmış kuyruk yağı konur ,yağ iyice eriyinceye kadar kavrulur.
- Yağ ,kahverengi olunca,o parçalar (yani kakırdak) delikli bir kepçe ile alınır.
- Etler yağın üzerine eklenir,hızlı ateşte et mühürleninceye kadar kavrulur.
- Tereyağ ve tuzu ilave edilir.Gerekiyorsa sıcak su ilavesi ile ,ağzı kapalı olarak pişirilir.
- PİLAV:Geniş bir teflon tencereye ,tereyağ ve sıvı yağ konur.Yağlar eriyince,tavuk suyu tencereye eklenir.Tavuk suyu tuzlu ise az tuz konur.
- Su kaynayınca,iyice yıkanmış ,süzülmüş pirinçler suya aktarılır.
- Biraz karıştırılır.
- Kaynayınca ocağın altı kısılır.Bu arada ,haşlanmış nohutlar katılır.
- Pilavın üzeri göz göz olunca altı kapatılır.Üzerine kağıt havlu konur,tencerenin kapağı kapatılır.
- Pilav demlenince büyük bir kaseye önce kavurma konur.Üzerine pilav hafif bastırılır.
- Servis edilecek tabağa ters çevrilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
Harika görünüyor ellerinize sağlık hacer hanım 😊. Size katılıyorum gerçekten de pilav yapabilen her yemeği yapar. En kolay yemek gibi görünüyor ama en zor şey pilavı tane tane düşürebilmek 😊. Sevgilerimle
YanıtlaSilBence de pilav yemegini yapan her yemegi yapar 😊😊 Tarif icin tsekkurler. Resim cok guzel soylemeden gecmeyim dedim 😃
YanıtlaSilGörüntü muhteşem eminim lezzeti de öyledir.
YanıtlaSilGüzel bir yazı teşekkürler. Olsa da yesek diyebileceğimiz bir türden
YanıtlaSilEllerinize sağlık, mutlu yollar dilerim :)
YanıtlaSil