BALKABAĞI POĞAÇA NASIL YAPILIR




Merhabalar;

    5 çaylarının,sabah kahvaltılarının,beslenme çantalarının vazgeçilmez yiyeceği poğaçayı ben farklı bir şekilde yaptım.Misafir masalarınızda değişik bir sunum isterseniz ,bu şirin poğaçaları deneyebilirsiniz..Belki biliyorsunuzdur 3-2-1 poğaça hamuru, yine joker hamurlardan birisi.Çok güzel şekil alıyor.Blogda da peynirli tarifi var.Bu güzel tarifin, iç malzemesi kıyma,şekli ise bal kabağı şeklindeki .Bu haliyle ,göze hitap eden bir sunum oldu....Göze hitap eden derken;tabii ki lezzetini es geçmeyelim.İçi yumuşak dışına buladığımız galeta unu ile de bir  kıtırlık geliyor ağıza.

     Dediğim gibi evde başka malzemeleriniz varsa onları da değerlendirebilirsiniz.Patatesli,pırasalı,peynirli,mercimekli...Önemli olan hamuru.Farklı malzeme ve farklı şekil ile mutlaka deneyin.Balkabağı şeklini nasıl verdğimi görselllerde görebilirsiniz."Nasıl bir ip kullanalım" derseniz;ben beyaz ,dikiş ipliğini bir kaç kat yaparak kullandım.Hiç bir sorun olmadı.Çok sıkmadan bağlayın.Zaten hamur kabarınca şekli ortaya çıkıyor.Aaa burada ,aklıma gelmişken söyleyeyim hamurda yumurta yok.Unuttuğumu zannetmeyin olur mu?Şimdiden kolay gelsin.Denerseniz haberim olsun.



BALKABAĞI  POĞAÇA



MALZEMELER

  • HAMUR İÇİN:
  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal (yoksa önemli değil)
  • 4 su bardağı kadar un
  • Bulamak için galeta unu
KIYMALI İÇ:
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber






YAPILIŞI

  • İç malzemesi için,tavaya sıvı yağ konur.Yağ ısınınca ,küp doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
  •  Kıyma ilave edilip ,tuz ve karabiber ile pişirilir.Soğutulur.
  • Hamur için ;önce sıvı malzemeler ve salça karıştırma kabında karıştırılır.
  • Elenmiş un(3,5 bardaktan sonra dikkatli koyun) ,kabartma tozları ve zerdeçal ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır.
  • Tam ortasına kıymalı iç konur.Elde yuvarlanır.
  • Galeta ununa bulanır.
  • Şekilde görüldüğü gibi ,iple bağlanır.Ortalarına karanfil bastırılır.
  • 175 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • Soğuyunca ipleri makas yardımı ile kesilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.










2 yorum:

  1. merhaba tarif kolay şekli süper🙂. misafirler icin 1 gün öncesinde yapilirsa bayatlama olir mu? yani ben normalde mayasiz pogacayi 1gün önceden yapiyorum fakat bunu galete ununa buladigimiz icin bayatlar mi? acil cevap verirseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  2. merhaba. tarif kolay şekil super ellerinize saglik. misafirler icin 1 gün önceden yapilarsa bayatlar mi acaba? yani normalde ben mayasiz pogacayi 1 gün öncesinden yapiyorum ancak bunun üzerinde galete onu oldugu icin emin olamadim

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe