Merhabalar;
5 çaylarının,sabah kahvaltılarının,beslenme çantalarının vazgeçilmez yiyeceği poğaçayı ben farklı bir şekilde yaptım.Misafir masalarınızda değişik bir sunum isterseniz ,bu şirin poğaçaları deneyebilirsiniz..Belki biliyorsunuzdur 3-2-1 poğaça hamuru, yine joker hamurlardan birisi.Çok güzel şekil alıyor.Blogda da peynirli tarifi var.Bu güzel tarifin, iç malzemesi kıyma,şekli ise bal kabağı şeklindeki .Bu haliyle ,göze hitap eden bir sunum oldu....Göze hitap eden derken;tabii ki lezzetini es geçmeyelim.İçi yumuşak dışına buladığımız galeta unu ile de bir kıtırlık geliyor ağıza.
Dediğim gibi evde başka malzemeleriniz varsa onları da değerlendirebilirsiniz.Patatesli,pırasalı,peynirli,mercimekli...Önemli olan hamuru.Farklı malzeme ve farklı şekil ile mutlaka deneyin.Balkabağı şeklini nasıl verdğimi görselllerde görebilirsiniz."Nasıl bir ip kullanalım" derseniz;ben beyaz ,dikiş ipliğini bir kaç kat yaparak kullandım.Hiç bir sorun olmadı.Çok sıkmadan bağlayın.Zaten hamur kabarınca şekli ortaya çıkıyor.Aaa burada ,aklıma gelmişken söyleyeyim hamurda yumurta yok.Unuttuğumu zannetmeyin olur mu?Şimdiden kolay gelsin.Denerseniz haberim olsun.
YAPILIŞI
- İç malzemesi için,tavaya sıvı yağ konur.Yağ ısınınca ,küp doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
- Kıyma ilave edilip ,tuz ve karabiber ile pişirilir.Soğutulur.
- Hamur için ;önce sıvı malzemeler ve salça karıştırma kabında karıştırılır.
- Elenmiş un(3,5 bardaktan sonra dikkatli koyun) ,kabartma tozları ve zerdeçal ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp elde açılır.
- Tam ortasına kıymalı iç konur.Elde yuvarlanır.
- Galeta ununa bulanır.
- Şekilde görüldüğü gibi ,iple bağlanır.Ortalarına karanfil bastırılır.
- 175 derece ısınmış fırında pişirilir.
- Soğuyunca ipleri makas yardımı ile kesilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
merhaba tarif kolay şekli süper🙂. misafirler icin 1 gün öncesinde yapilirsa bayatlama olir mu? yani ben normalde mayasiz pogacayi 1gün önceden yapiyorum fakat bunu galete ununa buladigimiz icin bayatlar mi? acil cevap verirseniz cok sevinirim
YanıtlaSilmerhaba. tarif kolay şekil super ellerinize saglik. misafirler icin 1 gün önceden yapilarsa bayatlar mi acaba? yani normalde ben mayasiz pogacayi 1 gün öncesinden yapiyorum ancak bunun üzerinde galete onu oldugu icin emin olamadim
YanıtlaSil