PORTAKAL SOSLU PRATİK CHEESECAKE NASIL YAPILIR



Merhabalar;

    Cheesecake yapmak genelde zor gelir ya hepimize.Daha kolay bir tarifim var sizlere...Aslına bakarsanız cheesecake yapmak da zor değil ama .Bu tarifte fırınlama derdi yok.sadece kremasını pişireceksiniz o kadar.Biraz da  dolapta bekleme süresi var, o kadar.Dondurma tadında bir tatlıya çocuklar da bayılacak eminim.

    Yapımı pratik ,sunumu da pratik .Portakal mevsimi geçmeden bir an önce deneyin derim.Ne kadar şanslı bir ülkede yaşıyoruz ki her mevsim ,her meyve sebze bulmak mümkün.Ama yine de her şeyi mevsiminde tüketmek önemli.

    Bir de bu portakal sosunu her istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Yine joker bir tarif.Hatta dolapta 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.Rengi için de hiç bir katkı maddesi kullanmadım.Yani kendi doğal rengi..

    Tarifi yazarken farkettim ki yazması ,yapmasından daha uzun sürdü.Uzun olduğuna bakmayın.gerçekten kolay.Hatta "yok ben tek tek kalıplarla uğraşamam derseniz"tek bir kalıpla da yapabilirsiniz.


PORTAKAL SOSLU PRATİK CHEESECAKE





MALZEMELER

  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kaşık erimiş tereyağ
KREMASI
  • 1 litre süt
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek  tereyağ veya margarin
  • 1 paket krem şanti
PORTAKAL SOS
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker




YAPILIŞI
  • Bisküvi un haline getirilir.Erimiş yağ eklenerek kağıt cup kek kalıplarına veya silikon kalıplara 2'şer kaşık konarak bir bardağın tersi ile bastırılır.
  • Dolapta bekeltilir.
  • Krema için krem şanti ve yağ hariç tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.İçine yağ eklenir.
  • Ara ara karıştırılarak kabuk tutmaması sağlanır.
  • Krema soğuyunca,toz halde  krem şanti ilave edilerek 3-4 dakika çırpılır.
  • Dolaptan çıkan bisküvili kalıpların üzerine ,sos için yer kalacak şekilde kaşıkla konur.
  • Tekrar dolata dinlendirilir.
  • Portakal sos için;portakal ,nişasta ve şeker bir tencerede sos kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
  • Soğuyunca kalıplarda ki krema üzerine bölüştürülür.
  • Kıvam alıncaya kadar dolapta bekletilir.
  • Kalıplardan çıkarılıp servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


3 yorum:

  1. ben normal rondo bisküvi ile tereyağı koymadan yapıyorum öyle de güzel oluyor...-))

    YanıtlaSil
  2. tam da tatlı olarak ne yapsam modundaydım hemen deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Cheesecakelerin tek porsiyonluk olması sunuma ayrı bir güzellik katmış. Lezzetiyse görüntüsünden belli. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe