MUZLU KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR



Yeniden merhabalar sevgili  dostlarrr;

   Haydi güzel bir pasta ile kaldığımız yerden devam edelim.Tatlı yiyelim her şeyimiz tatlı olsun.Ama kilo olmasın diyorum;)Güzel bir dilek olduğunu düşünüyorum.Sizler ne dersiniz bilemem ama,yiyi kilo almayan şanslı azınlıktan olmak isterdim.

   Ama güzel yiyeceklerin tadına bakmak ya da yemek bizleri mutlu ediyor .Bu da güzel bir duygu.Her olayın iyi tarafından bakmak gerekli.En azından bulabiliyorsak,alabiliyorsak  ve sağlığımız yerinde ,bu güzel lezzetlerin tadını alarak yiyebiliyorsak ,bu da güzel bir şans değil mi?

   Gelelim yiyenlerden tam not alan pastanın tarifine...Yapılışı hiç zor değil.Sakın gözünüz korkmasın.İki aşamalı bir pasta.Nefis bir kek.Nefis bir krema ve muzun vazgeçilmez birlikteliği.Yemeden bile tadını az çok tahmin ettiniz.O zaman kolları sıvayalım ve yapmaya başlayalım...Yalnız hemen belirteyim bu verdiğim ölçüler 18 cm lik küçük kalıp için.Daha büyük kalıpla yapmak isterseniz ölçüyü 2 katına çıkarmak gerekiyor.




MUZLU KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tepeleme dolu un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • KREMASI
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1yumurta sarısı
  • 1 şaket krem şanti
  • 2-3 adet muz










YAPILIŞI

  • Krema için:süt,un.nişasta ,şeker ve yumurta sarısı tencerede muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Soğuyunca krem şanti eklenerek çırpılır.
  • Kek için ;şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  • Kakao ve un ve kabartma tozu ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış ve kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökülür.
  • 175 derecede pişirilir.
  • Kekin kenarlarından 1 cm kalacak şekilde üst kısmı kesilir.
  • Muzların yerleşeceği bir çukur oluşturuncaya kadar kaşıkla alt taban oyulur.
  • Ilık yarım çay bardağı süt ile kekin her tarafı ıslatılır.
  • Muzlar oyuğa yerleştirilir.
  • Krema kubbe olacak şekilde sürülür.
  • Kek parçaları rondodan çekilerek kremanın üzeri kaplanır.
  • Bir gece yada 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN







4 yorum:

  1. Elinize sağlık hepimizin sevdiği bir pasta çok da gğzel olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel. Ellerinize sağlık. ben hep mini mini köstebek pastalar hazırlıyordum. Bir de böyle denemeli..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım bu pastaya:) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) Paylaşım için teşekkürler Hacer hanım Sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe