MALZEMELER
- 1 orta boy karnabahar
- 200 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI
- Karnabaharlar saplarından ayrılır.
- Kaynayan tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Süzülüp soğuk suya tutulur.
- Küp doğranmış soğan,yağda kavrulur.Kıyma ilave edilip hep birlikte kavrulur.
- Salça eklenip ,salça kokusu çıkıncaya kadar pişirilir.
- Tuz ,karabiber,pul biber eklenir.
- Haşlanan karnabaharlar tencereye alınır.
- Hafif karıştırılır.Üzerini geçecek kadar sıcak su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder