AVCI BÖREĞİ NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Bir börek ki ;nasıl anlatsam bile bilemiyorum.Aslına bakarsanız börek desem değil,içli köfte desem değil.Tamam çay saatlerine çok yakışıyor ama,yanına güzel bir salata ile de bir akşam yemeği olabiliyor.Daha ne olsun öyle değil mi?

   İçli köfte yapamayanlar için de güzel bir alternatif.Bu böreğin özelliği içine, kıymanın yanında haşlanmış ince bulgur ve kırılmış ceviz içi konulması.Veee daha da önemlisi böreğin yumurta ve galeta unu ile panelenip yağda kızartılması...Tam bir lezzet bombası.Mümkünse, sıcak olarak tüketmenizi öneriyorum.

    Şimdi duyar gibiyim:"Yağda kızartmasak olmaz mı "dediğinizi...Ben de çok yağda kızarmış yiyecekleri tüketmiyorum.Tabii ki fırında da yapılabiliyor.Fakat en azından bir kere orjinal tarifi ile yapıp yiyin diyorum;)



AVCI BÖREĞİ









MALZEMELER

  • 3 adet hazır yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 aida çay bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Yufkalar için :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz,karabiber
PANELEMEK İÇİN :
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu






YAPILIŞI
  • Sıvı yağ bir tavaya alınır.Üzerine küp doğranmış soğanlar eklenerek kavrulur.
  • Kıyma ilave edilir.Kıymanın rengi dönünceye kadar kavrulur.
  • Tuz,karabiber ile tatlandırılır.
  • Bulgur üzerini geçecek kadar sıcak su ile üzeri kapatılarak yumuşatılır.
  • Haşlanmış ince bulgur ve kırılmış ceviz ile iç malzeme hazırlanır.
  • Bir yufka tezgaha yayılır.
  • Su ve sıvı yağ karışımı yufkanın her tarafına sürülüp ,ikiye katlanır.
  • Yarım ay şeklinde olan yufka 4 üçgene bölünür.
  • Kıymalı harç konularak büyük börekler sarılır.
  • Yumurtalar geniş bir kapta çırpılır.
  • Börekler önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanır.
  • Yağda kızartılır.
  • Havlu peçete üzerinde fazla yağı alınır.Sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.




3 yorum:

  1. Elinize sağlık ben de bu böreği çok seviyorum ama fırında yapmaya çalışıyorum malesef

    YanıtlaSil
  2. eskiden pek severdim bunu artık biraz ağır geliyor...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık.. Börekler çıtır çıtır kızarmış.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe