BOL YEŞİLLİKLİ OMLET NASIL YAPILIR



Merhaba;

   Kahvaltı sofraları yumurtasız olmaz.Her gün bir yumurta mutlaka yenmesi gerekiyor.Büyük küçük hiç farketmiyor.Biliyorsunuz ,yumurtaya iade_i itibar yapıldı ve çok da iyi oldu.Artık herkes  en az bir yumurtayı gönül rahatlığı ile yiyebiliyor.

   Bu mucize besini,hem biraz renklendirelim hem de daha besleyici hali getirelim diyorum.Özellikle çocuklarınıza börek niyetine yedirebilirsiniz.Görüntüsü de börek gibi.Ayrıca eğer kahvaltıya misafiriniz varsa masanıza çok yakışacak.Ama sıcak servis etmenizi öneririm.Ben içine kaşar peyniri doğradım.Tabii ki farklı peynirlerle de yapılabilir.Bol sohbetli kahvaltılarınız olması dileğiyle...



BOL YEŞİLLİKLİ OMLET





MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 küçük  çay bardağı süt
  • tuz.arzuya göre pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Küp doğranmış kaşar peyniri








YAPILIŞI

  • Yumurtalar geniş bir kasede çırpılır.
  • Yeşillikler yıkanıp doğranır.
  • Tuz ve istenen baharatlar eklenir.
  • Süt ilave edilip karıştırılır.
  • Yanmaz bir tavaya sıvı yağ gezdirilir.
  • Yumurta tavaya dökülüp yayılır.
  • Altı hafif kızarınca üzerine kaşar peynirleri konur.
  • Bir ucu diğer ucunun üzerine kapatılıp yarım ay şekline getirilir.
  • Kaşarlar eriyince ocaktan alınır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe