ISPANAKLI RULO PASTA NASIL YAPILIR



Merhaba;

    Kış mevsiminin en vazgeçilmez,en faydalı vee en çok çeşidi yapılan sebzesi hangisi diye sorsam...Hemen bilirsiniz değil mi?Evet bildiniz ıspanak.Ben de bu ara bol bol ıspanaklı tariflere takmış bulunuyorum.Ispanaklı pasta tarifi zaten blogda var.Ona buradan ulaşabilirsiniz.

    Bu defa rulo pasta versiyonunu yaptım.Yeşil görüntüsünü çok seviyorum.Tabii biraz da yiyenleri ,farklı tatlarla mutlu etmek hoşuma gidiyor.Benim amacım;yeşil rulo pastanın içine pembe franboaz koymaktı.Ama kızım muzlu olsun istedi.Ben de krem şantinin içine muzları ezdim.Franboazları da arasına dizdim.Böylece ikimizin istediği de oldu.Ve ortaya nefis ve bol malzemeli bir pasta çıktı.

Bir de şunu söylemeden geçmeyeyim.Rulo pasta yapmaktan çekinenler varsa ...Hiç çekinmesinler.Çünkü bence dünyanın en kolay pastası rulo pastadır.Çok kısa sürede piştiği için neredeyse 20-25 dakikada pasta yapmış oluyorsunuz.Hiç denemeyenler mutlaka deneyin...











MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ılık ıspanak püresi(3 Yaprak ıspanak,yarım çay bardağı sıcak suda haşlanır)
  • 1 paket vanilya
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 adet muz
  • 1 kase frambuaz
  • Hazır çikolata sosu








YAPILIŞI

  • 4 yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • 1 su bardağı un,kabartma tozu,vanilya ve ılık ıspanak püresi ilave edilip karıştırılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine düzgünce yayılır.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp,üzerine başka bir kağıt serilir.
  • Kek ters çevrilir.Pişirilen kağıt çıkarılır.
  • Soğumadan kağıtla birlikte çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır.
  • Krem şanti soğuk sütle çırpılır.İçine küçük doğranmış muz eklenir.
  • Soğuyan kekin arasına  krem şanti yayılır.
  • Üzerine frambuaz dizilir.
  • Tekrar rulo sarılır.Dolapta dinlendirilir.
  • Üzeri hazır çikolata sos ve frambuaz ile süslenir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.





1 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
    her şeyini severim ıspanagın ama az alıyorum:)) su düşmanı taktım adını:))) çok güzel görünüyprlar da freslere de güvenemiyorum

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe