Merhabalarr;
Et yemekleri bizim Türk mutfağının vazgeçilmezidir.Biliyorum kebapları restorantlarda yemek çok güzel ama...Evde de o lezzetleri yakalamak mümkün.Üstelik çok pratik bir şekilde yapılabilir.Ben eti biraz haşladım.Hem suyunu kullanmak istedim.Hem de zamandan tasarruf etmek istedim.Fırında sadece sebzelerin pişinceye kadar ve etler kızarıncaya kadar beklettim.Etin yanına bir pilav ve çorba ile akşam yemeği menüsü tamamlanmış olur.Size şimdiden kolay gelsin....
![]() |
FIRINDA KUZU KÜLBASTI |
MALZEMELER
- 8 parça kuzu kıvırcık külbastı
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet defne yaprağı
- tuz,kekik,karabiber,pul biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet küçük soğan
- domates
YAPILIŞI
- Kuzu külbastı düdüklü tencereye konur.Defne yaprağı ,tuz ve üzerini geçecek kadar su ile haşlanır.
- Sebzeler ayıklanır.
- Salça ,yağ baharatlar 1 büyük çay bardağı sıcak su ile karıştırılır.
- Sebzeler bu sosla karıştırılır.
- Fırına dayanıklı bir kaba etler ve sebzeler dizilir.
- Salçalı sos etlerin üzerine gezdirilir.
- Üzeri fırın kağıdı ile kapatılır.
- Sebzeler yumuşayınca kağıt alınır.Etler kızartılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
Harika.
YanıtlaSilçok severim eline sağlık bu ara yapayım bakalım bir de bu tarife göre..
YanıtlaSil