RULO PİZZA POĞAÇA NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

  Görüntüsü poğaça tadı pizza... İstediğiniz ya da evde bulunan malzemeleri kullanabilirsiniz.Evdekiler ne seviyorsa onların damak tadına uygun her şeyi koyabilirsiniz.Üstelik servisi kolay ,sunumu da güzel bu pizza poğaçaların..Tabii yapılışını es geçmeyelim.O da çok basit. Hamurla tek tek uğraşmak yok.Dikdörtgen  açıp ,malzemeleri koyduktan sonra rulo sarıp kesiyoruz.İşte bu kadar...

  Ben cup kek kalıbında yaptım bu poğaçaları.Sizin kalıbınız yoksa kalıpsız da yapabilirsiniz.Direk tepsiye koymanız yeterli.Sadece poğaçalar cup kek kalıbında daha düzgün kabarıyor.



RULO PİZZA POĞAÇA 





MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 2 yumurta (sarısı üzerine)
İÇ MALZEMESİ
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Sucuk
  • 3-4 kaşık ketçap veya salça az su ile açılmış
  • Dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Arzuya göre farklı malzemeler










YAPILIŞI

  • Çukur bir yoğurma kabına sulu malzemeler konur.
  • Diğer malzemeler ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan hamur yapılır.
  • Üzeri örtülüp,ılık bir yerde mayalandırılır.
  • Hamur ikiye ayrılıp,unlanmış tezgahta merdane yardımı ile 3 mm kalınlığında dikdörtgen şekilde açılır.
  • Hamurun üzerine ketçap sürülür.Kaşar peynir rendesi ,sucuk,yeşil zeytin yayılır.
  • Rulo şeklinde sarılır.2 parmak klaınlığında kesilir.
  • Yağlanmış cup kek kalıbına yerleştirilir.
  • Artan hamurda aynı şekilde hazırlanır.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • 15 dakika beklettikten sonra 180 derecede ısınmış fırında kızartılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


2 yorum:

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe