YEŞİL MERCİMEKLİ KÖY ÇORBASI NASIL YAPILIR



Merhaba;

    Bazı çorbalar var ki gerçekten ana yemek kadar besleyici ve doyurucu.Bu güzel çorba da onlardan bir tanesi.Yeşil mercimeğin faydalarını saymakla zaten bitmez.Bir de kıyma ,hamur,salça işin içine girince hem tadına doyum olmuyor,hem de besleyiciliği kat be kat artıyor.Biliyorsunuz kalsiyum ve protein yönünden çok zengin olan yeşil mercimeği et yemeyen sevdiklerinize haftada en az 3kez  yedirirseniz etten aldığı kadar proteini ve demiri karşılamış oluyor.Sanırım bu kadar bile yeşil mercimeğin ne kadar faydalı olduğunu açıklamaya yeter.O zaman buyurun tarife;






YEŞİL MERCİMEKLİ KÖY ÇORBASI







MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte veya makarna
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 25-30 gram kıyma
  • tuz,pul biber
  • nane






YAPILIŞI
  • 1 kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvı yağ tencereye alınır.
  • Üzerine küp doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur.
  • Kıyma ile birlikte pişirilir.
  • Salça eklenerek hepsi birlikte kavrulur.
  • Tuz,arzuya göre pul biber ve yeteri kadar sıcak konur.(suyu önce az kullanın sonra sıcak su ilave edebilirsiniz)
  • Pişmiş olan yeşil mercimek bir taşım kaynadıktan sonra hamurlar eklenir.
  • Hamurlar yumuşayınca ocaktan alınır.
  • Kalan 1 kaşık tereyağ ve sıvı yağ tavada eritilip içine nane katılır.
  • Yağ köpük köpük olunca çorbanın üzerine gezdirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe