YÖRESEL YEMEK DOLMA İÇİ NASIL YAPILIR


Merhabalarr

 Ben Merzifon'luyum.Ve her yörenin olduğu gibi bizim de memleketimize özgü yemeklerimiz var.Bu şahane yemek de onlardan biri.Yarma (aşurelik buğdayın kırılmış hali.Hemen hemen tüm pazarlarda artık bulunabiliyor) ve yeşil mercimekle yapılır.Adına münhasır dolma lezzetini vermesi için de asma yaprağı ve ev ekmeği ile yenen güzel bir yemek.Bu yemeği daha lezzetli kılmak isterseniz kavurma ile yapmanızı öneririm.Yoksa tabii ki normal kıyma kullanabilirsiniz..





 



MALZEMELER 

  • 1 soğan soğan
  •  kıyma(kavrulmuş daha iyi olur)
  • 1 su  bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı yarma
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek dolusu domates salçası
  • arzuya göre 1 tatlı kaşığı kahvaltılık çemen
  • tuz,karabiber,pul biber,kimyon






























YAPILIŞI
  • Tencereye tereyağ sıvı yağ alınır.
  • Küp doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur.
  • Üzerine kıyma eklenir.Çiğ kıyma ile yapılıyorsa kıymanın rengi dönünceye kadar pişirilir.
  • Salça ve baharatlarla birlikte salça kokusu çıkıncaya kadar tüm malzemeler hep birlikte kavrulur.
  • 3 su bardağı sıcak su,haşlanmış yeşil mercimek , yarma tencereye alınır.
  • Yarma pişinceye kadar ağzı kapalı olarak pişirilir.
  • Pilav kıvamından biraz daha sulu bir yemek olduğu için gerekirse sıcak su eklenir.
  • Sıcak olarak servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN .BEREKETLİ OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe