DOMATESLİ NOHUTLU PİLAV NASIL YAPILIR


Türk sofralarının vazgeçilmezi pirinç pilavı.Sevmeyen yoktur herhalde.Şehriyelisi,tavuklusu,nohutlusu...Bir de duymuşsunuzdur,"pilav yapan her yemeği  yapar"diye bir şehir efsanesi var.Onun için pilav önemlidir;)

DOMATESLİ NOHUTLU PİLAV


MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet domates
  • 1'e 1,5 tavuk suyu su karışımı
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI


  • Pirinçler bir süzgeçte yıkanır.Bir kapta sıcağa yakın su ve tuz ile 30 dakika bekletilir.
  • Pilav tenceresine yağlar konur,eritilir.
  • Tavuk suyu su karışımı eklenir.Tavuk suyu tuzlu olabilir.Ona göre tuzu ayarlanır.
  • Haşlanmış nohutlar da eklenir.
  • Yıkanan süzülen pirinçler kaynayan suya konur.
  • Üzerine kabukları soyulmuş ,küp doğranan domatesler eklenir.
  • Önce harlı ateşte,kaynayınca kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir
  • Üzerine temiz bir havlu ya da havlu kağıt konur ,demlendirilir.
  • AFİYET OLSUN.
NOT:Bu usule"SALMA USUL " denir






0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe