Türk sofralarının vazgeçilmezi
pirinç pilavı.Sevmeyen yoktur herhalde.Şehriyelisi,tavuklusu,nohutlusu...Bir de duymuşsunuzdur,"pilav yapan her yemeği yapar"diye bir şehir efsanesi var.Onun için pilav önemlidir;)
.JPG) |
DOMATESLİ NOHUTLU PİLAV
MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet domates
- 1'e 1,5 tavuk suyu su karışımı
- tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Pirinçler bir süzgeçte
yıkanır.Bir kapta sıcağa yakın su ve tuz ile 30 dakika bekletilir.
- Pilav tenceresine yağlar
konur,eritilir.
- Tavuk suyu su karışımı
eklenir.Tavuk suyu tuzlu olabilir.Ona göre tuzu ayarlanır.
- Haşlanmış nohutlar da eklenir.
- Yıkanan süzülen pirinçler
kaynayan suya konur.
- Üzerine kabukları soyulmuş ,küp
doğranan domatesler eklenir.
- Önce harlı ateşte,kaynayınca
kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir
- Üzerine temiz bir havlu ya da
havlu kağıt konur ,demlendirilir.
- AFİYET OLSUN.
NOT:Bu usule"SALMA USUL " denir
|
0 yorum:
Yorum Gönder