EV PİDESİ NASIL YAPILIR

Dışarıda  pide yemek güzel.Ama evde de yapabilirsiniz.Okuldan gelen çocuklarınıza,misafirlerinize yada hafta sonu kahvaltılarınıza  rahatlıkla deneyebilirsiniz;


EV YAPIMI PİDE



MALZEMELER


  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı+3/4 su
  • 1/2 küp PAKMAYA
  • 1/2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ


ÜSTÜNE




YAPILIŞI

  • Unun ortası açılır, malzemeler konur.
  • Yavaş yavaş su eklenerek ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
  • Altı unlanmış bir kaseye alınıp,nemli bir bez ile üstü kapatılır.
  • Hamur 2 kat olup,mayalanınca 4 'e bölünür,merdane ile oval açılır.
  • Eritilmiş tereyağ sürülür.
  • İkisine pastırmalı,ikisine peynir karışımı sürülür.Pide şeklinde kapatılır.
  • Sıcak tepsiye konur(altı kıtır olsun diye).
  • Üzerine de tereyağ sürülür.Sıcak fırında pişirilir
  • AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe