ELMALI TART NASIL YAPILIR



Merhaba ;yine mi tatlı diyenleri duyar gibiyim.Ama ne yapalım hanımların günleri ,çayları başladı.Değişik lezzetlerle masalarını şenlendirmek istiyorlar.Onun için tariflere devam:))


ELMALI TART 



MALZEMELER


  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı soğuk su
  • 1/2 paket kabartma tozu


İÇ MALZEMESİ

  • 5 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi


YAPILIŞI
  • Önce iç malzemesi için, elmalar rendelenir.Tavaya konur.
  • Toz şekeri eklenip pişirilir.
  • Toz tarçın ve ceviz içi  konur,soğutulur
  • Hamur için;yumuşak tereyağ karıştırma kabına konur.
  • Pudra şekeri eklenir,karıştırılarak eritilir.
  • Yumurta kırılır,elenmiş un,mısır unu,kabartma tozu ve soğuk su ile hamur yapılır.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
  • Küçük tart kalıpları katı yağla yağlanır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur alınıp ,kalıp büyüklüğünde açılır.
  • Kalıpların kenarına çıkacak şekilde yerleştirilir.
  • İç harcı konur,hamurdan küçük parçalar koparılarak şeritr yapılr.
  • İç harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir.
  • 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN,AFİYET OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe