KISIR NASIL YAPILIR

Hanımların beş çaylarında çokca yapılan en bilindik salata türünü bilmeyen yoktur.Kısır dediğinizi duyar gibiyim.Bizim evde de epey sık yapılır.Herkesin kendine özgü bir tarifi vardır.Bu da benim tarifim.Biraz süslüyüz galiba :)

KISIR

MALZEMELER

  • 1 Su bardağı ince bulgur
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 yeşil sogan
  • 5 yaprak marul
  • 2 adet salatalık
  • sıvıyağ
  • limon
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • tuz,pulbiber

YAPILIŞI


  • İnce bulgur geniş bir kaseye konur ,2 tatlı kaşığı tuz konur.Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su konur.Üzerine bir kapak kapatılır.
  • Bu arada yeşillikler bol su ile yıkanır.küçük doğranır.Bekletilir.
  • 30 dakika sonra, salçaları eklenir.güzelce bulgura harmanlanır.
  • Sıvı yağı, tuzu ,limon suyu,pulbiber ve nar ekşizi ilave edilir.Karıştırılır.
  • Yeşillikler sönmesin diye ; tam servis edileceği zaman  bulgura eklenir.
  • Karıştırılarak istenirse yanında turşu ile servis edilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
BENZER TARİFLER :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe