HAMSİ TAVA NASIL YAPILIR

Balık ,içinde en fazla Omega 3 barındıran  besinlerden biridir.Ve her yaşta insan için  faydaları saymakla bitmez.Uzmanların  araştırmaları da  küçük balıkların vitamin açısından daha zengin olduğu  yönünde.Küçük balık deyince de akla en önce Karadenizimizin  lezzetlisi hamsi akla gelir.Şimdi tam zamanı iken bol bol yemekte fayda var.Herkes bilir ama bilmeyenler için hamsi tava tarifi vermek istiyorum :)


HAMSİ TAVA

MALZEMELER
  • 1 Kilogram hamsi
  • 1 Su bardağı mısır unu
  • 1 Su bardağı un
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

  • Hamsiler güzelce temizlenir.
  • Tek tek yıkanır,1 tatlı kaşığı sirke eklenmiş suda 15 dakika bekletilir.
  • Süzgece alınır.Biraz süzüldükten sonra tuzu eklenir,karıştırılır.
  • Tavaya tabanını kaplayacak kadar sıvıyağ konur kızdırılır.
  • Bu arada mısır unu ve un bir tabakta karıştırılır.
  • Hamsiler bu karışıma bulanır, hafif silkelenir,tavaya çiçek şeklinde dizilirç
  • Altı kızarınca, bir tabak veya kapak yardımı ile ters çevrilir.
  • Kızarınca bol salata ile sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.




















0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe