HAMSİ TAVA
MALZEMELER
|
- 1 Kilogram hamsi
- 1 Su bardağı mısır unu
- 1 Su bardağı un
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
- Hamsiler güzelce temizlenir.
- Tek tek yıkanır,1 tatlı kaşığı
sirke eklenmiş suda 15 dakika bekletilir.
- Süzgece alınır.Biraz
süzüldükten sonra tuzu eklenir,karıştırılır.
- Tavaya tabanını kaplayacak
kadar sıvıyağ konur kızdırılır.
- Bu arada mısır unu ve un bir
tabakta karıştırılır.
- Hamsiler bu karışıma bulanır,
hafif silkelenir,tavaya çiçek şeklinde dizilirç
- Altı kızarınca, bir tabak veya
kapak yardımı ile ters çevrilir.
- Kızarınca bol salata ile sıcak
servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder