EV EKMEĞİ NASIL YAPILIR

  Selamlar;
Benim gibi hazır ekmekten,ekmek tadı alamıyorsanız ,ne yediğinizi anlamıyorsanız o zaman kendi ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.illa ki ekmek yapma makinesine ihtiyacınız yok.Normal fırın tepsisi ile deneyebilirsiniz.Hatta marketlerde satılan ,çavdarlı,kepekli unlarla da çeşitli ve farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.Aslında biliyorsunuz ekşi maya ile yapılan ekmek çok daha lezzetli oluyor.Bir gün hep beraber ekşi maya yapabiliriz..Ben de hiç denemedim ama öğrenmekte fayda var.Hep beraber öğreniriz.Öğrenmenin yaşı yok ne de olsa;)
EV EKMEĞİ



MALZEMELER


YAPILIŞI

· Unu  geniş bir kaba konur ,ortası havuz gibi açılır.
·  Maya,toz şeker,tuz bir bardak ılık su ile ezilir,üzeri unla kapatılır,mayanın kabarması beklenir.
· Ilık su eklenerek kek kıvamından biraz yumuşak kıvamda yoğrulur  Üzeri örtülerek biraz kabartırılır.
· Bolca unlanmış tepsiye konur.
· Biraz daha kabarınca elle üzerine su sürülür.
· Üzerine çizik atılıp ,200 derece ısıtılmış fırına konur.
· 15 dakika sonra 180 dereceye düşürülür.
·  Alt ve üst kabuğu kalınlaşıncaya kadar  ve parmakla vurulduğunda tak tak sesi gelinceye pişirilir.
·   KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN

BENZER TARİFLER :

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe