' Makarna sevenler buraya...
Hep pilav , makarna bu seferde
fırında makarna süslesin,akşam sofralarınızı...Ne dersiniz..Artan makarnaları da değerlendirebilirsiniz.Kaşarın değdiği yemek zaten lezzetli olmaya mahkum...
|
FIRINDA MAKARNA
MALZEMELER
- 1 paket makarna (ben spagetti kullandım onunla daha güzel oluyor)
- 3 dolu çorba kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- tuz,karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
- 3 su bardağına yakın süt (boza kıvamında olacak )
|
YAPILIŞI
- Makarna kaynayan tuzlu suda haşlanır.Süzülür.Soğuk suyun altına tutulur.
- normal makarna yapar gibi üzerine 1 kaşık tereyağ1 kaşık sıvı yağ ile yağlanır.
- Bir tencereye yağlar konur,un da eklenir.Unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Üzerine soğuk süt konarak,topaklanmaması için devamlı karıştırılır.
- tuzu karabiberi eklenir.Soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca 1 yumurta kırılır.İyice karıştırılır.
- Makarnanın üzeri için 3/1 i ayrılır.Diğer kısmı makarna ile karıştırılır.
- Tereyağla yağlanmış borcama dökülür.
- Üzerine ayrılan beşamel sos yayılır.Fırında alt kısma yakın şekilde 25 dakika pişirilir.
- Üzerine kaşar peynir rendesi serpilir.Sadece üstü kızarıncaya kadar bekletilir.
- Sıcak olarak servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN BEREKETLİ OLSUN.
|
0 yorum:
Yorum Gönder