FIRIN MAKARNA NASIL YAPILIR

' Makarna sevenler buraya...
   Hep pilav , makarna bu seferde fırında makarna süslesin,akşam sofralarınızı...Ne dersiniz..Artan makarnaları da değerlendirebilirsiniz.Kaşarın değdiği yemek zaten lezzetli olmaya mahkum...



FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER
  • 1 paket makarna (ben spagetti kullandım onunla daha güzel oluyor)
  • 3 dolu çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 3 su bardağına yakın süt (boza kıvamında olacak )
YAPILIŞI
  • Makarna kaynayan tuzlu suda haşlanır.Süzülür.Soğuk suyun altına tutulur.
  • normal makarna yapar gibi üzerine 1 kaşık tereyağ1 kaşık sıvı yağ ile yağlanır.
  • Bir tencereye yağlar konur,un da eklenir.Unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  • Üzerine soğuk süt konarak,topaklanmaması için devamlı karıştırılır.
  • tuzu karabiberi eklenir.Soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca 1 yumurta kırılır.İyice karıştırılır.
  • Makarnanın üzeri için 3/1 i ayrılır.Diğer kısmı makarna ile karıştırılır.
  • Tereyağla yağlanmış borcama dökülür.
  • Üzerine ayrılan beşamel sos yayılır.Fırında alt kısma yakın şekilde 25 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar peynir rendesi serpilir.Sadece üstü kızarıncaya kadar bekletilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN BEREKETLİ OLSUN.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe