PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR

Mutlu ve huzurlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...
   Çok klasik ama bir okadar da çabuk yapılan pratik bir börek tarifimiz var.Peynirli tepsi böreği.Ben kendi adıma peynirli böreği daha çok seviyorum.Hem yapmasını ,hem yemesini. Bizim evdekiler kıymalı börek fanı olsalar da.
    Bu börekte farklı olarak süt yerine yoğurt kullandım.Çok güzel kabardı ve su böreği lezzetinde oldu.Su böreği yapamayanlar ,ya da yapmaya vakit bulamayanlar için ...işte tarif;



PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ


MALZEMELER

  • 3 yufka 
  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir büyük kase beyaz peynir 
  • yarım demet maydanoz

YAPILIŞI
  • Yoğurt.sıvı yağ,1yumurta ve bir yumurta beyazı çırpılır.
  • Peynir ezilir .Yıkanıp doğranan maydanoz ile karıştırılır.
  • Küçük fırı tepsisi veya kare borcam yağlanır.
  • Yufkalar .ortadan ikiye bölünür.Tepsiye  buruşturularak  yayılır.Sos sürülür.
  • 2. kat yufka yayılır.Sos sürülür.
  • 3.yufkanın üzerine de sos sürülür.Peynir ve maydanoz karışımı konur.
  • Diğer 2 yufka aynı hazırlanır.
  • En son yufka konur,kenarları alta verilir,
  • Kalan sos yumurta sarısı ile karıştırılıp,böreğin üstüne sürülür.
  • Isıtılmış fırında pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
NOT:Akşamdan yapıp sabah pişirirseniz daha lezzetli olur.

1 yorum:

  1. Nasıl da güzel kabarmış. Ellerinize sağlık. Özellikle peynirli börek favorimdir.

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe