DONDURMA KAŞIĞI KURABİYE NASIL YAPILIR

Merhaba;
   Kurabiye ,kurabiye,kurabiye...Yine kurabiye.Ama çok şık ve tam da adına uygun bir şekli var.Çünkü dondurma kaşığı ile yapılıyor.Bir o kadar da yapımı kolay.İçinde damla çikolata da girince lezzet ikiye ,görüntü üçe katlandı;)
   Üstelik bayatlamıyor.Uzun süre dayanıyor.Değişik bir sunum isteyenler;" buraya buyurun "diyorum.


DONDURMA KAŞIĞI KURABİYE




MALZEMELER
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı damla çikolata
  • 2,5 su bardağı un (azar azar koyalım)



YAPILIŞI

  • Terem yağ ve yumurta çırpılır.
  • Pudra şekeri eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Diğer malzemelerle hamur yapılır,
  • En son damla çikolata konur.
  • Yaylı dondurma kaşığı ile şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika beyaz olacak şekilde pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.










6 yorum:

  1. Şık sunum ve lezzetli dondurma kaşığı kurabiyeleri çok hoş duruyorlar afiyetle

    YanıtlaSil
  2. Bu kurabiyeleri uzun zamandır çok blogta görüyodum tadını merak ediyorum :) sizinkilerin görüntüsü sunumu muhteşem olmuş :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,güzel sözlerinize sevgiler :)

      Sil
  3. Allahım benim bu saatte görmemem lazım dı sebebi neydi ki :D offf enfess gözüküyo beğenmeyenin damak tadın da problem var derim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısınız.Bir taneden bir şey olmaz ;)Sevgi ile kalın:)

      Sil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe