Merhaba;
Kurabiye ,kurabiye,kurabiye...Yine
kurabiye.Ama çok şık ve tam da adına uygun bir şekli var.Çünkü
dondurma kaşığı ile yapılıyor.Bir o kadar da yapımı kolay.İçinde
damla çikolata da girince lezzet ikiye ,görüntü üçe katlandı;)
Üstelik bayatlamıyor.Uzun süre dayanıyor.Değişik bir sunum isteyenler;" buraya buyurun "diyorum.
|
DONDURMA KAŞIĞI KURABİYE
MALZEMELER
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı damla çikolata
- 2,5 su bardağı un (azar azar koyalım)
YAPILIŞI
- Terem yağ ve yumurta çırpılır.
- Pudra şekeri eklenip eriyinceye kadar karıştırılır.
- Diğer malzemelerle hamur yapılır,
- En son damla çikolata konur.
- Yaylı dondurma kaşığı ile şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika beyaz olacak şekilde pişirilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
|
Şık sunum ve lezzetli dondurma kaşığı kurabiyeleri çok hoş duruyorlar afiyetle
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgiler :)
SilBu kurabiyeleri uzun zamandır çok blogta görüyodum tadını merak ediyorum :) sizinkilerin görüntüsü sunumu muhteşem olmuş :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,güzel sözlerinize sevgiler :)
SilAllahım benim bu saatte görmemem lazım dı sebebi neydi ki :D offf enfess gözüküyo beğenmeyenin damak tadın da problem var derim :))
YanıtlaSilÇok tatlısınız.Bir taneden bir şey olmaz ;)Sevgi ile kalın:)
Sil