ET KAVURMA NASIL YAPILIR



Selamlar;

   Geç oldu ama,Kurban Bayramınız mübarek olsun.Huzur,sağlık,bereket ve barış dolu nice bayramlara ulaşmak dileğiyle..

   Kurban kesenlerin ,ibadetleri kabul olsun İnşaAllah.  Kusura bakmayın ;bloga giremedim,bayram hazırlıklarında size yardımcı olamadım.Bu durumu telafi etmeye çalışacağım.Kurban bayramında ,kesilen kurbanın 3'te 1i ihtiyaç sahiplerine 3'te1 i,hısım akrabaya ,3'te 1 de eve kalması gerekiyor.

   Kalan etten de kavurma yapmadan olmaz öyle değil mi?Mutlaka herkes biliyordur,ama bir tarifte benden gelsin.Yalnız kavurmanızın lezzetli ve yumuşak olması için etin en azından bir gün dinlenmesi gerekiyor.

   Ömür Akkor  et hakkında çok güzel bilgiler vermiş.Bir kaç emel bilgiyi ben de sizinle paylaşayım ;

 -Öncelikle etin hiçbir şekilde yıkanmaması gerekiyor.Çünkü yıkanan ette çok hızlı bir şekilde mikroorganizma üremesine neden olur.

-Tuzu ne zaman koymalıyız sorusu ise her zaman merak edilen bir soru ;ızgara ve tavada yapılan etlere önce tuz atılırsa ,tuz etin üzerinde bir set oluşturup ,etin suyunun dışarı çıkmasını engeller.Böylece tüm tadı ,tuzu etin içinde kalır.Et tuzlanmalıdır ama kaya tuzu ile.

-Eğer etin proteininden faydalanmak isterseniz etin içinin muhakkak pembe kalmalıdır.Köftenin veya etin içi pembe değilse ,protein değeri koca bir sıfırdır!

-Hayvan kesildikten sonra ;büyükbaşlar:24 saat,küçükbaşlar:8 saat dolapta dinlendirilmelidir.Kurban etinin sertliğinin nedeni budur.Dinlendirilmeden bıçak vurulduğu zaman ,ölüm sertliği üzerinde kalacak ve bir daha asla çözülmeyecektir.
Not:Çok teşekkürler ÖMÜR AKKOR



KAVURMA




MALZEMELER
  • 1 kilogram yağlarından ayıklanmış kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,pul biber,kekik


YAPILIŞI
  • Tencereye küçük doğranmış kuyruk yağı konur ,yağ iyice eriyinceye kadar kavrulur.
  • yağ kahverengi bir renk aldığında ,o parçalar delikli kepçe ile alınır.(o kısıma biz kakırdak deriz ,tuzlanınca çok lezzetli olur.)
  • Etler yağın üzerine eklenir ,yoğun ateşte etin suyu içine hapsoluncaya kadar kavrulur.
  • Tereyağı eklenir ve tuzu ,gerekirse yarım su bardağı sıcak su eklenerek ağzı kapalı pişmeye bırakılır.
  • Pişen etlere arzuya göre ,karabiber,kekik,pul biber eklenerek sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


 
   

14 yorum:

  1. Bu ara pek et görmek istemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet ;haklısınız aslında :(sevgiler

      Sil
  2. Ben eti sevmem ama işte çocuklar var mecburen yapıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızımda sevmiyor.Onun için etin yağlarını mikroskopla temizletip ancak öyle yediriyorum.Resimden de anlaşılıyordur.Hiç yağ yok.Siz de öyle deneyin.Çünkü et yemek gerekiyor.Bir de baharatlarla tatlandırırsanız belki yiyebilirsiniz.Sevgiler:)

      Sil
  3. Kuzu etini normalde yiyorum ancak nedense kurban bayramında gözüm benim de et görmek istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz öyle oluyor maalesef.Ama belki tarif arayanlar olur diye ekledim:(
      Sevgiyle kalın :)

      Sil
  4. Bayram, kavurmasız olmaz.:) Ellerinize sağlık. Mutlu bayramlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ;zaman ayırıp yorum yazdığınız için ayrıca teşekkürler sevgili RENKLİ PASTA SEPETİ:)

      Sil
  5. Ellerinize sağlık kavurma çok iştah açıcı görünüyor. sizi, izlemeye aldım Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Ben de sizi hemen alıyorum.Sevgiler :)

      Sil
  6. Sizin de geçmiş bayramınızı kutlarım . Kavurmanın her zaman yeri ayrıdır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim.Sevgiler :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili Aslı'nın Dünyası :)

      Sil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe