Selamlar;
Geç oldu ama,Kurban Bayramınız mübarek olsun.Huzur,sağlık,bereket ve barış dolu nice bayramlara ulaşmak dileğiyle..
Kurban kesenlerin ,ibadetleri kabul olsun İnşaAllah. Kusura bakmayın ;bloga giremedim,bayram hazırlıklarında size yardımcı olamadım.Bu durumu telafi etmeye çalışacağım.Kurban bayramında ,kesilen kurbanın 3'te 1i ihtiyaç sahiplerine 3'te1 i,hısım akrabaya ,3'te 1 de eve kalması gerekiyor.
Kalan etten de kavurma yapmadan olmaz öyle değil mi?Mutlaka herkes biliyordur,ama bir tarifte benden gelsin.Yalnız kavurmanızın lezzetli ve yumuşak olması için etin en azından bir gün dinlenmesi gerekiyor.
Ömür Akkor et hakkında çok güzel bilgiler vermiş.Bir kaç emel bilgiyi ben de sizinle paylaşayım ;
-Öncelikle etin hiçbir şekilde yıkanmaması gerekiyor.Çünkü yıkanan ette çok hızlı bir şekilde mikroorganizma üremesine neden olur.
-Tuzu ne zaman koymalıyız sorusu ise her zaman merak edilen bir soru ;ızgara ve tavada yapılan etlere önce tuz atılırsa ,tuz etin üzerinde bir set oluşturup ,etin suyunun dışarı çıkmasını engeller.Böylece tüm tadı ,tuzu etin içinde kalır.Et tuzlanmalıdır ama kaya tuzu ile.
-Eğer etin proteininden faydalanmak isterseniz etin içinin muhakkak pembe kalmalıdır.Köftenin veya etin içi pembe değilse ,protein değeri koca bir sıfırdır!
-Hayvan kesildikten sonra ;büyükbaşlar:24 saat,küçükbaşlar:8 saat dolapta dinlendirilmelidir.Kurban etinin sertliğinin nedeni budur.Dinlendirilmeden bıçak vurulduğu zaman ,ölüm sertliği üzerinde kalacak ve bir daha asla çözülmeyecektir.
Not:Çok teşekkürler ÖMÜR AKKOR
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
ET KAVURMA NASIL YAPILIR,
ET YEMEKLERİ,
NEW,
ORTADAKARİSİK ET KAVURMA NASIL YAPILIR,
YEMEKTARİFLERİM
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kategorilerimiz
ANA YEMEKLER
(50)
APERATİFLER
(12)
BALIK YEMEKLERİ
(2)
BÖREKLER
(20)
ÇİKOLATALI TATLILAR
(6)
ÇORBALAR
(11)
ÇÖREKLER
(1)
ET YEMEKLERİ
(25)
GEZİP GÖRDÜKLERİM
(1)
HAMURİŞLERİ
(35)
İÇECEKLER
(8)
KAHVALTI SOFRALARI
(8)
KAHVALTILIKLAR
(22)
KEK-PASTALAR
(49)
KEKLER
(27)
KOLAY TARİFLER
(15)
KURABİYELER
(32)
MAKARNA
(3)
MEYVELİ TATLILAR
(5)
NEW
(300)
PASTALAR
(12)
PİLAV- MAKARNA
(10)
PİLAVLAR
(6)
POĞAÇALAR
(18)
PRATİK BİLGİLER
(3)
PRATİK TARİFLER
(8)
REÇELLER
(6)
SALATALAR
(18)
SEBZE YEMEKLERİ
(12)
SOFRA DÜZENİ
(10)
SÜTLÜ TATLILAR
(9)
ŞERBETLİ TATLILAR
(8)
TARTLAR
(3)
TATLI KURABİYELER
(22)
TATLILAR
(23)
TAVUK YEMEKLERİ
(8)
TUZLU KURABİYELER
(5)
YEMEKTARİFLERİM
(142)
ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER
(8)
Bu ara pek et görmek istemiyorum :(
YanıtlaSilAy evet ;haklısınız aslında :(sevgiler
SilBen eti sevmem ama işte çocuklar var mecburen yapıyorum...
YanıtlaSilBenim kızımda sevmiyor.Onun için etin yağlarını mikroskopla temizletip ancak öyle yediriyorum.Resimden de anlaşılıyordur.Hiç yağ yok.Siz de öyle deneyin.Çünkü et yemek gerekiyor.Bir de baharatlarla tatlandırırsanız belki yiyebilirsiniz.Sevgiler:)
SilKuzu etini normalde yiyorum ancak nedense kurban bayramında gözüm benim de et görmek istemiyor.
YanıtlaSilEvet biraz öyle oluyor maalesef.Ama belki tarif arayanlar olur diye ekledim:(
SilSevgiyle kalın :)
Bayram, kavurmasız olmaz.:) Ellerinize sağlık. Mutlu bayramlar..
YanıtlaSilÇok teşekkürler ;zaman ayırıp yorum yazdığınız için ayrıca teşekkürler sevgili RENKLİ PASTA SEPETİ:)
SilEllerinize sağlık kavurma çok iştah açıcı görünüyor. sizi, izlemeye aldım Sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Ben de sizi hemen alıyorum.Sevgiler :)
SilSizin de geçmiş bayramınızı kutlarım . Kavurmanın her zaman yeri ayrıdır. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgüzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim.Sevgiler :)
SilEllerinize sağlık (:
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili Aslı'nın Dünyası :)
Sil