KOLAY İSKENDER KEBAP NASIL YAPILIR

Merhabalar ;
 
 Günümüzde insanlar dışarıda daha çok vakit geçiriyor ve daha çok dışarıda yemek yiyorlar diye düşünüyorum.Bilmem bana katılır mısınız ?Alışveriş merkezlerinde bir gözlem yaptığımda genelde hep yemek bölümleri daha kalabalık olduğunu görüyorum.Artık iyice, sağlıksız beslenen bir toplum olduk.
   Aslında bir yandan da bir (hep instagramı örnek gösteriyorum ama ) evlerde de bir çok restaurant lezzetlerinin yapıldığına şahit oluyorum.
   Yemek ve mutfak sevgisi sınır tanımıyor desek yeridir.Çiğ köfteler ,içli köfteler ,kebaplar evlerde de gayet güzel yapılıp yeniyor.
    Ben de evde iskender kebap yaptım ,ve çok beğenildi.Hatta bir daha ki sefere benden 1,5 porsiyon sözü aldılar;)Bu arada çalışan hanımlar için de çok pratik.Yapıp dolaba koyabilirler.Acil durumlar için de ;çok büyük kurtarıcı...
   Çok kolay ,bir o kadar da lezzetli tarifimize buyurun;

KOLAY İSKENDER KEBAP


MALZEMELER 


  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 adet tırnaklı pide (yoksa bazlama ekmeği olur)
  • 200 gram tereyağ
  • 2 kaşık salça
  • yoğurt


















YAPILIŞI


  • Kıyma bir karıştırma kabına alınır,üzerine tuz,karabiber konulur.
  • 5 dakika güzelce yoğurulur.
  • Streç film arasına rulo yapılır ve sıkıca sarılır.
  • derin dondurucuda dondurulur.
  • Sos için ;1 kaşık tereyağ ,2 kaşık sıvıyağ ısıtılır.Salça eklenip kavrulur.
  • Üzerine 1 çay bardağı su eklenerek .biraz tuz ile pişirilir.Hazır bekletilir.
  • Pişirileceği zaman çıkarılan et ,buzlu haldeyken keskin bıçakla ince dilimler halinde kesilir.
  • Hemen ısınmış tavaya atılır,alt üst  edilerek pişirilir.
  • Bu arada tırnaklı pide küp halinde kesilir ,fırında kızartılır.
  • Tabağa önce pideler ,kızaran etler sırayla konur.
  • Tabağın kenarına 2 kaşık yoğurt eklenir.
  • En son kalann tereyağ iyice kızdırılarak etlerin üzerine gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.

BENZER TARİFLER 

15 yorum:

  1. İskender kebabı çok severim.. Evde yapmak da kim bilir nasıl güzel olur.. Ellerinize sağlık... Deneyeceğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İskender çok severim ve oldukça seçiciyim. Mesela Samsun da Çalıkuşu diye bir yer var, ben orada yediğim iskenderi Bursa da yemedim samimi söylüyorum.
    Arada iskender krizim tutar benim. Bu tarifin linkini not aldım, denemeye cesaret edersem muhakkak paylaşırım.Emeğinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım ben de çok severim arada yaparım afiyetler olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Oooo süper ellerine sağlık. Üzerine de mis gibi tereyağı yanında da kaymaklı yoğurt.Çok iştah kabartıcı görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Annem çok güzel yapar. sizinde ellerinize sağlık :)
    http://bahareli.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. annem de yapar böyle harika olur ...:-))

    YanıtlaSil
  7. Bir kere denemiştim bu tarifi, çocuklar sevmişti. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. Çok leziz görünüyor. Oldum olası severim iskenderi.

    YanıtlaSil
  9. muhteşem olmuş elinize saglık

    YanıtlaSil
  10. Tek kelime ile mükemmel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Bu saatte canım çekti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel görünüyor iştah açıcı sunumda şahane elinize sağlık hemen uygulamalı

    YanıtlaSil
  13. Of harika görünüyor, ellerinize sağlık.

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  14. Annem de çok güzel yapar, sadece özel günlerde. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe