Günümüzde insanlar dışarıda daha çok vakit geçiriyor ve daha çok dışarıda yemek yiyorlar diye düşünüyorum.Bilmem bana katılır mısınız ?Alışveriş merkezlerinde bir gözlem yaptığımda genelde hep yemek bölümleri daha kalabalık olduğunu görüyorum.Artık iyice, sağlıksız beslenen bir toplum olduk.
Aslında bir yandan da bir (hep instagramı örnek gösteriyorum ama ) evlerde de bir çok restaurant lezzetlerinin yapıldığına şahit oluyorum.
Yemek ve mutfak sevgisi sınır tanımıyor desek yeridir.Çiğ köfteler ,içli köfteler ,kebaplar evlerde de gayet güzel yapılıp yeniyor.
Ben de evde iskender kebap yaptım ,ve çok beğenildi.Hatta bir daha ki sefere benden 1,5 porsiyon sözü aldılar;)Bu arada çalışan hanımlar için de çok pratik.Yapıp dolaba koyabilirler.Acil durumlar için de ;çok büyük kurtarıcı...
Çok kolay ,bir o kadar da lezzetli tarifimize buyurun;
KOLAY İSKENDER KEBAP |
MALZEMELER
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- 1 adet tırnaklı pide (yoksa bazlama ekmeği olur)
- 200 gram tereyağ
- 2 kaşık salça
- yoğurt
YAPILIŞI
- Kıyma bir karıştırma kabına alınır,üzerine tuz,karabiber konulur.
- 5 dakika güzelce yoğurulur.
- Streç film arasına rulo yapılır ve sıkıca sarılır.
- derin dondurucuda dondurulur.
- Sos için ;1 kaşık tereyağ ,2 kaşık sıvıyağ ısıtılır.Salça eklenip kavrulur.
- Üzerine 1 çay bardağı su eklenerek .biraz tuz ile pişirilir.Hazır bekletilir.
- Pişirileceği zaman çıkarılan et ,buzlu haldeyken keskin bıçakla ince dilimler halinde kesilir.
- Hemen ısınmış tavaya atılır,alt üst edilerek pişirilir.
- Bu arada tırnaklı pide küp halinde kesilir ,fırında kızartılır.
- Tabağa önce pideler ,kızaran etler sırayla konur.
- Tabağın kenarına 2 kaşık yoğurt eklenir.
- En son kalann tereyağ iyice kızdırılarak etlerin üzerine gezdirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
BENZER TARİFLER
İskender kebabı çok severim.. Evde yapmak da kim bilir nasıl güzel olur.. Ellerinize sağlık... Deneyeceğim. Sevgiler..
YanıtlaSilİskender çok severim ve oldukça seçiciyim. Mesela Samsun da Çalıkuşu diye bir yer var, ben orada yediğim iskenderi Bursa da yemedim samimi söylüyorum.
YanıtlaSilArada iskender krizim tutar benim. Bu tarifin linkini not aldım, denemeye cesaret edersem muhakkak paylaşırım.Emeğinize sağlık
Sevgiler
Ellerine sağlık canım ben de çok severim arada yaparım afiyetler olsun sevgiler.
YanıtlaSilOooo süper ellerine sağlık. Üzerine de mis gibi tereyağı yanında da kaymaklı yoğurt.Çok iştah kabartıcı görünüyor
YanıtlaSilAnnem çok güzel yapar. sizinde ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilhttp://bahareli.blogspot.com.tr
annem de yapar böyle harika olur ...:-))
YanıtlaSilBir kere denemiştim bu tarifi, çocuklar sevmişti. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor. Oldum olası severim iskenderi.
YanıtlaSilmuhteşem olmuş elinize saglık
YanıtlaSilTek kelime ile mükemmel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu saatte canım çekti. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor iştah açıcı sunumda şahane elinize sağlık hemen uygulamalı
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilOf harika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Annem de çok güzel yapar, sadece özel günlerde. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil