Tatlı yiyelim tatlı olsun her şeyimiz.Haşhaş deyince aklımıza genelde tuzlu yiyecekler gelirdi.Günümüz mutfağı değişik lezzetleri birbirine karıştırıp nefis tarifler yaratabiliyor.Haşhaşlı şekerpare de o lezzetlerden biri.
Ben çok sevdim.Bilmiyorum ,damak tadım ,haşhaşa çok alışkın olduğundan olabilir belki.Ama yiyenler de benimle aynı fikirde.
Bu güne kadar denemediyseniz.Bu tarifle bir deneyin derim.
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE |
MALZEMELER
- 250 gram yumuşak tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 tanesinin akı üzerine )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- aldığı kadar un
ŞERBET
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağına yakın su
- 1/4 limon suyu
YAPILIŞI
- Öncelikle ,şerbet için;su ve şeker bir tencerede kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra limon sıkılır.Ve 4 dakika daha kaynatılır.Ocaktan alınır.Soğutulur.
- Hamur için yoğurma kabına ,tereyağ ve pudra şekeri konur,karıştırılır.
- Üzerine 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı ,sıvıyağ eklenip karıştırılır.
- İrmik,kabartma tozu,aldığı kadar un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ,yuvarlanır.
- Önce çırpılmış yumurta beyazına ,sonra,haşhaşa batırılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 15_20 dakika pişirilir.
- Ilınınca soğuk şerbet dökülür.Şerbeti çekince servis edilir.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN
Şekerpareyi çok severim. haşhaşlı tadını çok merak ettim. mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.. Sevgiler...
YanıtlaSilAy evet güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.sevgiler:)
SilSekerpare, dili eder pare pare...
YanıtlaSil