PASTIRMALI KAŞARLI MİLFÖY BÖREK NASIL YAPILIR

Selamlar sevgili dostlar ;
  Günümüz mutfağının olmazsa olmazı; milföy hamurlarıdır herhalde.Artık buz dolaplarımızın baş köşesinde ,alışveriş listelerimizin en üst sırasında  hep milföy hamuru var.Çünkü hem tatlılar da hem tuzlu börek tariflerinde kullanılabilen ,çok alternatifli güzel bir seçenek.
   Farklı şekiller yaparak şık sunumlar elde etmek de mümkün.İşte böyle bir milföy börek tarifim var.Buyurun  o zaman ...
PASTIRMALI KAŞARLI MİLFÖY BÖREK





MALZEMELER


  • 6 adet milföy hamuru
  • 6 dilim pastırma
  • 6 dilim kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu


YAPILIŞI

  • Milföy hamurlarının buzları hafif açılınca resimlerde görüldüğü 2 köşelerine bıçakla kesikler yapılır.
  • Ortalarına kaşar ve pastırmalar konur.
  • Sadece kesik yapılan  kısımlar üst üste getirilir.
  • Bütün milföy hamurları aynı şekilde yapılır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu serpilen börekler 200 derecede  fırında kızartılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.




 

4 yorum:

  1. Ama öyle yapmayın ,böyle güzellikler yapmayınnnn dayanamayoruz sonra kilo alıyoruz:))))))
    ellerinize sağlık nefis görünüyor.Allahım neden kilo almayan zayıf biri değilimmm:))

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Milföy hamuru bir mucize.. Her lezzetle bütünleşiyor.. Ellerinize sağlık.. şekiller de pek hoş.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  4. Denenmesi gereken bi tarif. Kahvaltıya misafir falan varsa nasıl güzel olur.

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe