BİBER DOLMASI NASIL YAPILIR

Merhaba;
   Kış sebzeleri tabii ki iyi .Ama yine mutfakta, tıkandığımız zamanlar oluyor.Eee,yaz sebzelerini özlediğimiz de oluyor.Belki diğer yazılarımı hatırlayanlar ,benim mevsiminde meyve ,sebze yemek taraftarı olduğumu biliyordur.
   Fakat çok nadir olmakla birlikte ,biz hanımlar ;ara ara kaçamaklar yapıyoruz.Bir de benim en sevdiğim yemeklerden birisidir,etli biber dolması.Hele pişerken yayılan o ,kokusunu çok severim.
   Yalnız ben annemden,babaannemden hatta anneannemden öğrendiğim şekli ile tarifini yazacağım.Çünkü ,genelde biber dolmasının kıyması kavrulmadan yapılıyor.Biz kıyma ve soğanı kavuruyoruz.Eğer ,böyle hiç denemeyenler varsa ,denemenizi öneririm.Gerçekten lezzetli oluyor.Bir de biberler çok büyük olmazsa dolmamız daha lezzetli olur.




BİBER DOLMASI


MALZEMELER


  • 7_8 adet dolmalık biber
  • 2 -3 adet domates
  • 2oo gram orta yağlı kıyma
  • yarım su bardağı yıkanmış pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 kaşık domates salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sos (varsa )
  • tuz
  • karabiber









YAPILIŞI


  • Küçük bir tencere veya tavaya 2 kaşık tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ konur.
  • Biraz ısınınca küp doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
  • Kıyma karıştırılarak kavrulur.1 kaşık salça ,1 kaşık domates sos tuz,karabiber ile ilave edilir.
  • Yarım çay bardağı su ile 1 dakika kaynatılır.
  • Ocaktan alınıp,ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  • Tohumları temizlenip yıkanan biberlere ,hazırlanan iç 1 parmak eksik doldurulur.
  • Domates doldurulacaksa ;yıkanan domateslerin üstü  kapak şeklinde kesilir.
  • Tatlı kaşığı ile içi boşaltılır.İç malzemesi çok olmamak kaydı ile doldururulur.
  • Üzerlerine kapak olarak ,büyük küp doğranan domatesler kapatılır.
  • Pişireceğimiz tencereye ,2 yemek kaşığı tereyağ ,2 yemek kaşığı sıvı yağ kızdırılır.
  • Kalan domates sos ve salça eklenip kavrulur.
  • Biberler ve domatesler dik olarak tencereye yerleştirilir.
  • Üzerine 2 çay bardağı sıcak su eklenerek ,ağır ateşte pişirilir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.



 


7 yorum:

  1. Mis gibi ve harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınıza çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Aynen canım ...Benim de en sevdiğim yemek :)teşekkürler

      Sil
  3. Dolmaların kıyması yağlı olunca daha bir güzel oluyor. Çok yakışıyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ,dolmaların kıyması yağlı olması gerekiyor ama;ah çocuklar ;)sevgiler

      Sil
  4. bende dün almıştım pazardan haftaya yapacagım ellerinize saglık :)

    YanıtlaSil

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe