Yazın bol bol yedik biliyorum ;ama işte yine tekrara düşmeye başlayınca arada bir yaz sebzeleri ile yemek yapılıyor.Ben ;her meyve ve sebzenin mevsiminde yenilmesi taraftarıyım aslında.Çok nadir de olsa insan özlüyor.Ben de bugün,Köfteli patlıcan yemeği tarifi vereyim istedim.
Patlıcan ,normalde çok yağ çeken bir sebze .Bu durum ağır geldiği için bana ,artık patlıcanları fırında kızartıyorum.Daha hafif oluyor ve daha az yağ çekiyor.Lezzetinden de hiç bir şey kaybetmiyor.
KÖFTELİ PATLICAN KEBABI |
MALZEMELER
- 4 -5adet patlıcan (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
- Köfte için:300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- Sosu için:1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- süslemek için;domates,biber
- Patlıcanlar alaca soyulup,boyuna çok ince olmamak şartı ile 2'ye veya 3'e kesilir,tuzlu suda yarım saat bekletilir
- Daha sonra ,temiz suyu ile yıkanır,iyice kurulanır.
- Her tarafına fırça yardımı ile sıvı yağ sürülerek fırında kızartılır.
- Köfte için;kıymaya rendelenmiş soğan,galeta unu ,istediğiniz baharatlar ve sarımsak rendesi eklenerek ,iyice yoğurulur.
- 2 parmak kalınlığında ,köfteler yapılır.Sıvı yağda hafif kızartılır.
- Fırından çıkan patlıcan dilimlerine ,birer köfte konularak ,rulo olarak sarılır.
- Fırın tepsisine dizilir.
- Bir tavada ,sıvı yağda domates püresi ve domates salçası biraz tuz ile hafif kaynatılır.
- Patlıcanların üzerine dökülür.
- Üstü fırın kağıdı ile kapatılarak pişirilir.
- Sonra üzerindeki kağıt alınarak ,üzerinin kızarması sağlanır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
çok severim bunu eline sağlık..
YanıtlaSilBen de bu halini daha çok seviyorum galiba;)
Silahhh patlıcanı çiğ bile yiyebilecek olan ben suan tamda suan acıktım :-)
YanıtlaSilelinize sağlık nefis görünüyor.
sizi takibe aldım her konuda yazdığım bir yaşam bloğum var. sizi de bloğumda görmekten mutluluk duyarım.
sevgiler
http://suichenn.blogspot.com.tr/
Teşekkürler.Sizin bloğunuzda çok güzel.Bu iş özveri ve zaman gerektiriyor.Blog sahibi olunca anladım.Herkesin ellerine sağlık :)
SilEnfes görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Sevgiler :)
Sil