MUZLU PİRAMİT PASTA NASIL YAPILIR




Merhabalar;

   Her şeyin gönlünüzce olacağı,ülkemizde barışın ,refahın,huzurun,bereketin ,bolluğun olduğu güzel günleri bir an önce görmek dileğiyle hepinize sevgilerimi gönderiyorum.Bu yazdıklarımın , hiç tanışmadığım ,sizler tarafından  okunduğunu bilmek ,hem çok güzel bir duygu hem de zor bir durum.Kelimeleri doğru seçmek ,anlatmak istediğini doğru anlatabilmek,doğru mesajlar vermek çok önemli diye düşünüyorum.O yüzden giriş yaparken zorlandığımı saklamayacağım.

   Normalde yemek blogu olduğu için sadece tarif verip çıkabilirim ama,öyle yüzeysel olsun istemiyorum.Biraz sohbet niteliğinde olsun.Biraz beni tanımayanlarla aramda  en azından yazdıklarımla bir iletişim  olsun,beni tanısın  istiyorum.Tabii arada küçük bilgiler vermek de hoşuma gidiyor.Birazcık olsun size faydalı olabilirsem ne mutlu bana.

    Şimdi benim yaş grubumda olanları,çocukluğuna götürecek bir tarif vereyim diyorum.Böylece yaşımda ortaya çıkacak ,ama olsun ne yapalım artık ;)

    Şimdiki gibi çok çeşitli pastaların ,kurabiyelerin,şeker hamurlarının ,bin bir çeşit pastacılık malzemelerinin olmadığı zaman, yapılan bu basit pastaların tadını hiç birimiz unutamıyoruz değil mi?Bizler bir çeşit pasta ile mutlu olunurken,şimdi çikolata ve şekerleme,pasta çeşitliliğinde boğulan çocuklarımızın doyumsuzluğu da böylece daha çok ortaya çıkmış oluyor.Keşke çocuklarımız bizim gibi küçük şeylerle mutlu olabilseler.

     Neyse be bu konulara girersem çıkamam, o yüzden tarife geçeyim.Yalnız pratik olması için hazır pudingle yapıyoruz.İsterseniz benim sayfamda da olan bir muhallebi tarifi ile de yapabilirsiniz.






MUZLU PİRAMİT PASTA 


 



MALZEMELER
  • 1 paket pötübör bisküvi
  • 1 paket muzlu puding
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet muz
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata





  • Puding 2 su bardağı süt ile pişirilir.
  • Soğuyunca streç film serilmiş düz bir tabağa 2-3kaşık puding yayılır.9 adet bisküvi yanyana dizilir.
  • Tekrar puding yayılır.Üzerine 2. kat bisküvi sadece kenarlara dizilip ortasına muz yerleştirilir.
  • Tekrar puding ile kaplanır.
  • Muzlar ortada kalacak şekilde piremit şekli verilir.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
  • Kalan krem şanti sütle çırpılır.
  • Donmuş olan pastadan streç film çıkarılıp,servis tabağına alınarak krem şanti ile kaplanır.
  • 1 paket sütlü çikolata benmari usulü eritilerek pastanın üzerine dökülür.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


14 yorum:

  1. Bakınca hokus pokusla filan canlanmasını istedim. Meyveli pastaları severim. Muz ve çilekli özellikle :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke hokus pokusla ben de gönderebilsem:(Belki bir gün gerçeğini ikram ederim :)sevgiler

      Sil
  2. Muzlu pastayı gorunce gözüm gönlüm açildi. Final fotosu çok güzel olmuş. Çocukluğumda çok nadir pasta yedim. O yıllarda ulaşılmaz bir şeydi benim için. Halbuki ne kadar kolay yapılıyormuş. Elinize saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle hem malzeme yönünden hem yapılış yönünden her şey ulaşılmazdı.Bizim çocuklarımız çok şanslı :)

      Sil
  3. Oo tarifi a ldimm. Teşekkürler bende bloguma beklerim takibe aliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi denerseniz yorumunuzu beklerim.Blogunuza geldim.Karadenizi tekrar gezmiş gibi oldum :)sevgiler

      Sil
  4. mükemmel görünüyor canım ellerine sağlık boş ver yaşlara bakmıyoruz pastaya bakıyoruz biz:))

    YanıtlaSil
  5. muz ve çikolata ile yaşıyom ben yaaa of of bu neee :)))

    YanıtlaSil
  6. Ay ne güzel bir şey bu, içimi titretti ❤

    YanıtlaSil
  7. Ay bayılırım ben bu tarife.Uzun zamandır yapmamıştım.Denemeli tekrardan ;)

    YanıtlaSil
  8. Böyle güzel bir görüntü karşısında ekrana boynu bükük baktığım doğrudur :)) Çok kolaya benziyor deneyeceğim bende ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık, çok hoş görünüyor. Bir ara denemek istiyorum *-*

    YanıtlaSil

 

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe