KÖZ KIRMIZI BİBERLİ KIZARTMA NASIL YAPILIR



Merhabalar;

   Kızartma yemenin yazı kışı olmaz diye düşünüyorum. Yazın daha çok yapılıyor tabii.Patlıcanlar ,kabaklar daha güzel ve taze iken.Ve bütün sebzeler bol bol bulunurken.Ama biliyorum ki hepimiz kışın da kış sebzeleri ile kızartmalar yapıyoruz.

    Bu kızartma sunumunu ,ister yazın ,ister kışın yapın.Ne zaman isterseniz...Fikir olarak aklınızda bulunsun.Özellikle misafir masalarında çok güzel oluyor.Zaten köz kırmızı biber işin içine girince, lezzetsiz bir şey olması mümkün değil.Öyle değil mi?

KÖZ KIRMIZI BİBERLİ KIZARTMA 


MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre kırmızı biber
  • Kabak
  • patlıcan
  • sarı biber
  • kırmızı biber
  • kızartmak için sıvı yağ
  • Arzuya göre domates sos 
  • Yoğurt
  • sarımsak






YAPILIŞI
  • Kırmızı biberler yıkanır.Tepsiye dizilip yağsız olarak fırında közlenir
  • Kabukları soyulup,tam ortadan sapı kalacak şekilde kesilir.
  • Kızartılacak sebzeler ayıklanır,yıkanıp ,eşit şekilde küp doğranır.
  • Isınmış sıvı yağda sırasıyla kızartılır.
  • Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  • Bütün kızartılan sebzeler ,bir kapta karıştırılıp,kırmızı biberlerin içine pay edilir.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt veya domates sos yapılır.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.Emailinize gelenonay mailindeki linki tıklayıp uyeliğinizi

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe