GANAJLI TART KEK NASIL YAPILIR



Merhabalarr;

   Kek ve çikolatanın muhteşem birlikteliğini sanırım sevmeyen yok.Bir de bu ikilinin içine güzel bir krema eşlik ederse..."Yemede yanında yat" durumu olmuyor mu sizce de ;)

   Aslında bundan başka ,ben bu tart kek kalıbında bahsetmek istiyorum.Gerçekten harika ve çok fonksiyonel bir kalıp.Bence hiç farklı kalıplara gerek yok.Bir tane bu kek kalıbınız olsa yeter.İster kakaolu,ister sade kek yapın,üzerini farklı farklı süsleyin.Her seferinde değişik bir pasta yapmışsınız izlenimi veriyor.Hatta salatalara,pilavlara bile bu kalıpla şekil verdiğinizde sunum şahane oluyor.

    Yani süsleme olayı, sizin hayal gücünüze kalmış.Biz bu pastayı 5 yaşındaki yeğenimle süsledik.Çok müdahele etmedim.O, böyle süslemek istedi.Fena olmadı.Ne dersiniz?




GANAJLI TART KEK









MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 2 büyük çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

KREMA
  • 2,5  su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti
ÇİKOLATALI GANAJ
  • 100 ml krema
  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata











YAPILIŞI

  • Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ ilave edilip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenerek kek hazırlanır.
  • İyice yağlanmış tart kalıbına dökülür.170 derecede en fazla 20 dakika pişirilir.
  • KREMASI İÇİN:Un,nişasta,şeker ve süt bir tencerede karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ilave edilir.Ara sıra karıştırılarak kabuk tutması önlenir.
  • Krema soğuyunca 1 paket toz krem şanti ile çırpılır.
  • Pişen tart kek,soğuyunca ters çevrilir.Yarım çay bardağı süt ile her tarafı ıslatılır.
  • Krema, kekin çukur kısmına yayılır.
  • GANAJ İÇİN:1 su bardağı krema ısıtılır.Küçük parçalara bölünen çikolatalar içine katılıp ,eritilir.
  • Kremanın üzerine ganaj dökülür.
  • Arzuya göre minik çikolata ve şekerlemelerle süslenir.
  • KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder

 

E_mail İLE ÜYE OLUP TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İzleyiciler

FACEBOOK SAYFAMIZDAN TAKİP EDİN

Google+

Bumerang - Yazarkafe
tarifbul.com

SEÇTİKLERİM

Bumerang - Yazarkafe