Merhaba;
Patlıcanlı lezzetler,sofraların vazgeçilmezi.Neredeyse her türlü yemeğini yapıyoruz.Hatta ve hatta reçelini bile yapanlar var.Ben henüz denemedim ,tadına da bakmak kısmet olmadı ama;Onun haricinde bütün patlıcan yemeklerini ,severek yapıyor ve yiyorum.Hele ,üzerine yoğurt dökülmüş,domates soslu patlıcan kızartmasına kim hayır diyebilir ki....
Bu defa patlıcan kızartmasının farklı bir versiyonunu yaptım.Galeta unu ve yumurtaya bulayarak.Yani patlıcanları paneliyoruz.Pane yapılan yiyecekleri ben seviyorum.Biraz kızartmak zor ama.Bu lezzet için arada bir değer diye düşünüyorum.Yanına ,arzuya göre yine domates sos ve yoğurt sos yapabilirsiniz.Haydi o zaman geçeyim tarife ;)
PANELİ PATLICAN KIZARTMASI |
MALZEMELER
- 4 adet patlıcan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- kızartmak için sıvı yağ
- tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alaca soyulur.1 cm kalınlığında kesilir.Tuzlu suda acısını çıkması için bekletilir.
- Hafifçe suyu sıkılıp,kağıt havlu ile kurulanır.
- Bir kaseye yumurtalar kırılıp,tuz ile çırpılır.
- Un ve galeta unu ayrı ayrı tabaklara konulur.
- Patlıcanlar önce una,sonra çırpılmış yumurtaya,en son galeta ununa bulanır.
- Tavaya sıvı yağ konularak ısıtılır.
- Pane yapılmış patlıcanlar ,ısınmış yağda arkalı önlü kızartılır.
- Kağıt havlu üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır.
- KOLAY GELSİN.AFİYET OLSUN.BEREKETLİ OLSUN.
çok güzeldir tadı bunun bazen yapıyorum..
YanıtlaSilLezzetli görünüyor :) Afiyet olsun :D
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık,sitenizi takipteyim verdiğiniz tarifler çok lezzetli oluyor ölçüleri ve yapılışı eksiksiz bir şekilde detaylıca anlatmanız yaparken kolaylık sağlıyor ellerinize kollarınıza sağlık.
YanıtlaSilPatlicanin her halini severim elinize saglik 😊
YanıtlaSilDaha önce hiç denemedim ve görmedim bu tarifi verdiğiniz için çok teşekkür ederim takipte kalacağım sizi. Sizi de bloğuma beklerim http://tembelprenses.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilPatlıcan kızartmalarına bayılıyorum muhteşem oluyor. Bu arada sadece reçel değil turşu da yapıyorlar
YanıtlaSil